Как супермоделите редуцират стреса?

1
137
Добави коментар
svetla58
svetla58

Отстрани работата на моделите е по-скоро като вечен празник – модни ревюта, луксозни дрехи и забавни партита. Но зад тези радости стоят безкрайни полети, изтощаващ режим и постоянен стрес. За да се справят с всички трудности, които този бизнес има, момичетата често си организират „уелнес почивки“. Разказваме как моделите се справят със стреса в свободното си време.

Инфрачервена сауна. Бела Хадид

Когато Бела Хадид се връща у дома след постоянни пътувания по света, тя незабавно отива на инфрачервена сауна. Много модели обожават процедурата , което не е изненадващо, тъй като благодарение на топлинните ефекти на инфрачервеното лъчение се засилва имунната и нервната система, стимулира се производството на колаген и се подобрява състоянието на кожата.

Инверсионна терапия. Джулия ван Ос

Холандският модел Джулия ван Ос има свои собствени методи за релаксация – момичето предпочита инверсионната терапия. По време на нея тя виси с главата надолу на специален симулатор. Както самата Джулия ван Хос пише в Instagram, предимствата на това не са малко. Инверсионната терапия помага за „разтягане“ на гръбначния стълб, елиминира болката в гърба, увеличава достигането на кислород в мозъка, подобрява кръвообращението и състоянието на ставите, а също така увеличава гъвкавостта.

Дигитален детокс. Каролин Мърфи

„Необходима е дисциплина да не вдигате телефона всеки път, когато пристигне ново известие. Обикновено правя  дигитален детокс в продължение на две седмици. Изглежда трудно, но когато останете със себе си и природата и четете книги – времето лети много бързо. Имам нужда от такива паузи без телефон ”, казва моделът.

Гваш Масаж на лицето. Карли Клос

„За мен няма нищо по-хубаво от Гваш масаж на лицето . След процедурата мускулите се отпускат, кръвообращението и функционирането на лимфната система се подобряват. Специално препоръчвам да правите този масаж след дълъг полет, когато кожата е дехидратирана и загуби тонуса си “, съветва Карли.

Тайландски бокс. Луна Бил

Холандският модел Луна Бил облекчава стреса и поддържа форма с помощта на тайландския бокс, или с други думи, Muay Thai – дисциплина, предназначена преди всичко за тайландските военни. Красавицата тренира в Академия Renzo Gracie в Ню Йорк под ръководството на PJ MacMahon. 

Веган шоколадов чипс Джиджи Хадид

За разлика от сестра си, Джиджи не ходи в инфрачервената сауна, а в супермаркета. Но заслужава да се отбележи, че полезните лакомства помагат за облекчаване на моделите за редуциране на стреса. „Не съм фен на безглутеновите храни, освен ако нямат вкус на шоколадовите чипсове на Bakeology . Когато ям тези сладки, мислено отивам в детството. И като хубав бонус, чипсът е веган ”, казва моделът.

Йога преди лягане. Ел Макферсън

„Лягам си най-късно в десет вечерта. Ако денят не е бил много успешен и съм напрегната, тогава йогата ми помага да се възстановя или по-конкретно asana viparita karani. Името е по-сложно от самата поза – легнала, просто изпъвам краката си успоредно на стената и ги държа така пет минути. “, казва австралийският модел.