Изолиран заради коронавируса: Това е фарс, нямам никакви симптоми (ВИДЕО)

1
152
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Млад мъж, настанен под карантина в болницата в Бяла Слатина заради съмнения за заразяване с коронавирус, снощи публикува скандално видео в социалните мрежи. Веселин Искърски разказва как се стигнало до изолацията му и се оплаква от условията в болницата.

Мъжът разказва, че е настанен в петък, след като се завърнал от пътуване в Дания и до белгийската столица Брюксел. Потърсил лекарска помощ заради повръщане и съмнения за хранително натравяне в Козлодуй. Щом разбрали, че пътувал до Белгия и Дания, медиците веднага позвънили във Враца, откъдето изпратили специализирана линейка, за да го транспортират до инфекциозното отделение в Бяла Слатина. Там мъжът остава и до днес, като твърди, че никой не го изследва и не се интересува от състоянието му.

„Освен фелдшери (или сестри), които ми носят по една мизерна вмирисана закуска от 100 грама, друг не е идвал дори да ме види. Като постъпих в петък ми взеха натривки и ги изпратиха в София. Оттогава ме държат като затворник в тази мизерия“, разказва Искърски и показва мухъл и мръсни санитарни възли в стаята.

„Изглеждам ли ви болен? Да имам треска, температура, кашлица, някакви симптоми на коронавирус?“, пита във видеото пациентът. Според него той изобщо не е имал подобни оплаквания и не е пътувал до най-рисковите дестинации.

„Постъпих с повръщане, а никой не ме попита дори как се чувствам. Ако бяха умрял от хранително натравяне, сигурно щяха да кажат, че съм починал от коронавирус. Това е един фарс. Никой не мисли с главата си, че харчи парите, които всички изкарваме, за да се изолира здрав човек без симптоми на този вирус“, ядосва се Искърски.

Споделя, че заедно с него в лечебното заведение е изолирана жена, която, по думите му, също няма симптоми на заболяването, но заради стреса е вдигнала кръвно.

„Вие не мислите какво значи да затворите здрав човек. И че това може да го поболее психически. Да ни държите затворени в тази мизерия, в отделения, в които са лежали болни от хепатит и други тежки зарази…“, гневи се още младият мъж.