Какво най-много ще ви впечатли в Севиля

1
126
Добави коментар
georg4610
georg4610

Искате ли да се откъснете от монотонността, която ви е сграбчила в плен и да се отдадете на заслужен релакс и почивка? Не забравяйте, че всеки един от нас, независимо от това до колко е отговорна професията му, заслужава да прекара поне няколко дни, лишен от всякакви задължения, отговорности и ангажименти.

Това е абсолютно възможно, стига да се доверите на реномирана и доказала се туристическа агенция, която да ви предложи наистина разнообразни оферти, пасващи на търсенето ви. В този ред на мисли няма как да не споменем за офертите за почивки в VoyageLTD. Там ще попаднете на предложения, от които няма как да не останете доволни.

В текста по-долу ще ви изброим някой от най-големите забележителности в Севиля, които задължително да посетите. Не забравяйте, че това място крие на всеки ъгъл по някой музей, исторически или културен паметник, които задължително трябва да бъдат видени. Ако искате в края на вашето пътуване да се чувствате удовлетворени, то вярваме, че списъкът ще допринесе това да се случи.

1.     Катедралата в Севиля

Сградата на катедралата Севиля започва през 1401 г. след унищожаването на мавритански меквита, който е бил на това място. Легендата е, че тя ще бъде толкова голяма, че когато хората я видят, ще мислят, че строителите са били луди. Църквата „Санта Мария де ла Седе“ е открита през 1507 г. и е най-голямата готическа църква в Европа.

Тя е и третата по големина църква, след църквата „Свети Петър“ в Рим и „Свети Павел“ в Лондон. Тъй като таванът е толкова висок, катедралата е най-голямата църква в света. Църквата също има ренесансови и маниерски проекти. Размерите на църквата са с дължина 116 метра, ширина 76 метра и височина 56 метра при пресичането.

За да бъде построена църквата, са се използвали възможно най-висок клас материали, както и множество умения. Обзавеждането също е било на високо ниво. То е включвало: фламандски олтарни екрани, 75 витражни прозореца, скулптурни портали, решетки от ковано желязо, мраморни подове и бронзови свещници

2.     Giralda Tower

Освен, че  е църква, това е камбанария, превърната в символ на Севиля. На върха на камбанарията е разположена статуя, чиято форма наподобявала статуята на вярата. Статуята има в ръцете си стандартно и палмово листо. Така кулата получава името Лайралда. Платформата е висока 70 метра и е достигната от рампа, която два конника могат да пренесат.

3.     Реал Алказар от Севиля

Това е най-старата кралска резиденция. Това не е само една единствена сграда, а група от сгради. Всяка от тях има свой архитектурен стил и е била построена по различно време. Заслужава си да посетите това място.

Разбира се, това са само една малка част от забележителностите, които можете да видите на територията на Севиля при пътуване. Предлагаме ви, ако имате възможност, да прекарате минимум седмица или две, през които да опознаете бита, културата, обичаите и традициите на местното население. Не забравяйте да седнете да вечеряте или обядвате в някой от известните ресторанти там, където се предлага вкусна храна, приготвена с местни продукти.

Подарете си това вълнуващо изживяване, за което да си спомняте в рамките на целия си живот.