Мармарис: 5 предимства на локацията

1
159
Добави коментар
georg4610
georg4610

Добре известният Мармарис е сред топ курортите на Турция и има късмета да привлича хора от близо и далеч с изключителните си възможности за рекреация край морския бряг. Местоположението е един от най-важните фактори, които да определи дали един курорт може да се превърне в желана туристическа дестинация или не. Ето защо има места, за които се казва, че са благословени с неземна красота.

5 предимства на Мармарис и неговото местоположение

Мармарис се намира на изключително красиво място. Достатъчно е само да направите един панорамен оглед на околността и си давате сметка, че това място е същинско съкровище. Макар че преимуществата на тази локация са изключително много, има 5, които са с по-голяма тежест и значение.

1. Заобиколен от високи планини

Курортният град Мармарис е заобиколен от високи планини от почти всички страни. По тази причина не е изненадващо, че в този малък рай на практика почти напълно липсват неблагоприятни метеорологични условия. Тук бури и силни ветрове се случват толкова рядко, че за месните жители подобни явления имат силата на феномен.

2. По-мек климат от обичайното

Мармарис се радва на по-мек климат, отколкото е обичайно за тези географски ширини и отново причината се крие в локацията. Както ще видите и сред офертите на туристическа агенция Voyage Ltd, градът предлага почивки на море от най-ранна пролет до най-късна есен. Дори и зимните температури рядко падат под 17 градуса през деня, което е немислимо за повечето средиземноморски курорти.

3. Много зеленина

Ако сте пътували по Средиземноморието, вероятно вече сте забелязали, че на повечето места липсва растителност или ако такава има, те е доста оскъдна. Мармарис е едно голямо изключение, което несъмнено си струва да преживеете. Курортният град е заобиколен от гори, повечето от които залесени с вечнозелени иглолистни видове.

4. Близо до остров Родос

Мармарис има изключително много предимства и едно от тях е близостта до гръцкия остров Родос. Ще си кажете – “Но аз идвам на почивка в Мармарис, защо да ходя и до Родос?”. Да, действително това е така, но кога и къде на друго място ще имате възможността да посетите две топ дестинации в рамките на една и съща почивка? Да не говорим, че пътуването с корабче ще ви отнеме по-малко от един час.

5. Топло и спокойно море

Както казахме още в началото, Мармарис има доста специфично местоположение. То се отразява на града по различни начини, а един от тях е, че благодарение на благословената си локация, това прекрасно място се радва на изключително спокойно море.

На практика заливът на Мармарис е толкова закътан и затворен от почти всички страни, че се стига то там да се радва на спокойно като огледало море 365 дни в годината.

Хареса ли статията?!? Сподели я в:

Ключови думи
Voyageltd.com,
Воаяж Травъл,
екскурзия,
Мармарис,
почивка,
Турция