Изборът на цветове за интериора на дома

1
188
Добави коментар
clashbade
clashbade

Ако си мислите, че всеки вътрешен дизайн се ограничава само в моделите и аранжировката, това не е така. Цветовите решения са не по–малко значими при създаване на неповторима обстановка.

Вариантите са няколко. Или подхождате еднакво за всички налични помещения, или се спирате на отделни цветове според мястото и предназначението му. Ако не харесвате нито един от двата примера, бихте могли да заложите на сходни нюанси. Те ще носят синхрона, който целите, като същевременно внасят индивидуален облик на всяка стая.

Общи помещения

Дори и тук може да изберете няколко цвята. Въпреки целостта на помещението, акцентирането върху една стена може да направи мебелите пред нея по–забележими. Обединяването на различни стилове и цветове е изключително актуално. Стои модерно и красиво, но пък омръзва бързо. Ако не ви се рискува, може да използвате с тази цел различни предмети, които са лесно взаимнозаменяеми. Пребоядисването също не представлява особена трудност, но едва ли често ще може да го правите.

Кухнята

Ако тя спада към отворен план на общите помещения, тогава ще трябва да съчетаете и съобразите едното с другото. Задължително условие е обаче да имате достатъчно светлина. Това отново предполага използването на боя в светли тонове. Все пак тук тя се използва пестеливо и се залага на лесно почистващи се повърхности.

Вижте и още възможности за обновяване на кухнята.

Спалнята

Необходимостта от спокойна обстановка за максимално ползотворна почивка налага поставянето на нежни краски. Това е строго индивидуално решение. Има хора, които предпочитат тъмните нюанси. Те ги предразполагат към уютна, интимна атмосфера. Но не са препоръчителни изключително крещящите цветове. Окото ги възприема като натоварващи и няма да сте в състояние да се отпуснете напълно.

Детската стая

Не му мислете много. Основната дума тук има вашият наследник. И едно е сигурно: Последното решение няма да е за дълго! Детето се променя изключително бързо. Интериорът на динозавърчета твърде скоро ще се окаже нефункционален за порасналото мъниче. Така или иначе, това помещение предстои да се трансформира много пъти през годините успоредно с настъпващите изменения в детската психика.

Коридор

Новите жилищни постройки обикновено ни въвеждат директно в общите помещения на апартамента. Ако все пак разполагате с коридор, той вероятно не е снабден с приток на естествена светлина. Изкуственото осветление ще я замени, но колкото по–светли са цветовете на боята, толкова по–приветливо и широко ще изглежда. И най–важното, което трябва да следвате, е вашето желание. Независимо какво е то, изборът на вътрешен дизайн винаги може да бъде подчинен на последните модерни тенденции.

Цветови решения за вътрешен дизайн от архитектурно студио Чолаков – Гонгалов