Колко трайно решение са фасетите

1
125
Добави коментар
clashbade
clashbade

Голям процент от хората страдат от редица несъвършенства на предните зъби. Независимо дали са вродени и придобити, сега повече от всякога сме задължени да ги коригираме. Това могат да бъдат различни видове фрактури, следи от лечение на кариеси или други здравословни проблеми.

Как става това и колко са надеждни съвременните методи?

Фасетите – чудото на естетичните промени

Най–лесният и бърз вариант за постигане на красива усмивка е поставянето на фасети. Методът е изключително разпространен и лесно приложим. Единствената подробност е, че за да ви изработят точния размер и модел, е необходимо да ви се вземе размер. Всеки човек има абсолютно уникална форма на зъбите.

За да ви паснат по перфектен начин, няма как да се използват универсални. Индивидуалната изработка не отнема много време, а поставянето е още по–бързо. От там нататък, освен да се наслаждавате на резултатите, е необходимо да бъдете стриктни по отношение на почистването и поддръжката, за да ви служат възможно най–дълго време.

Трайност

Срокът, в който фасетите ще вършат съвестно своята задача, може да е наистина голям. При правилна грижа това може да продължи над десет години. Керамичните варианти са малко по–скъпи, но при правилна експлоатация може да им се радвате и до 15 години. Не са вечни, но промяната ще бъде дълготрайна и задоволяваща. Не само формата, но и техният цвят съответства на естествените ви зъби. Помислете предварително дали не желаете да промените нюанса си. След поставяне на коригиращите накрайници, това няма да е възможно, тъй като последните не подлежат на избелване, както естественият зъб.

Изненадващи приложения

Има случаи, в които част от пациентите страдат от много упорити оцветявания по зъбите. Те не биха могли да бъдат отстранени дори и с избелващи процедури. В тези моменти фотополимерните или керамичните люспи могат да покрият цялата част на зъба, която не ви харесва. Ето как бързо и безболезнено ще постигнете съвършена бяла усмивка.

Колко често сте виждали хора с разстояние между предните зъби? Това е много ясно забележимо състояние, което лесно може да се коригира чрез поставянето на фасети. Подходящо е за всички случаи, освен когато не го смятате за чаровно и закачливо.

Изпиляването на зъбите, преди поставянето на фасетите, не трябва да ви притеснява. То е минимално и по никакъв начин не нарушава структурата в дълбочина. Съществува разнообразие в методите на поставяне и изработка. За най–добри резултати се посъветвайте с вашия стоматолог. Той ще предложи оптимални варианти, съобразени индивидуално с вашия проблем.

Поставяне на фасети от доктор Софиен Риахи – гаранция за перфектна усмивка