Детето и запознанството му със стоматологията

1
111
Добави коментар
clashbade
clashbade

Детето и запознанството му със стоматологията

Всеки родител се стреми да осигури най–доброто за своето дете. Природата ни е устроила така, че да се опитваме да запазим живота и здравето на децата си на всяка цена. Дори и да подхождате не твърде сериозно към вашето собствено здраве, това на децата винаги е с приоритет.

Стоматологичните прегледи са от основно значение. Проблемите с млечните зъбки могат да доведат до неприятни последици и за постоянните. От това може да се наруши хранителният режим на детето, а от там и правилното израстване. Ето как се оказва, че всичко е свързано в сложна система, която изгражда цялостния организъм.

Създайте полезни навици

Още с появата на първите зъбки трябва да започнете изграждането на полезни навици у детето. Редовното миене ще се превърне в неизбежна рутина, която осигурява оптимално здраве.

Постепенно и сигурно изграждайте в детето позитивна нагласа към зъболекарските кабинети. Нека не чува думата „болка“, дори и когато отричате нейното наличие. Мъниците и да не разбират всичко, често пъти подхождат интуитивно към даден въпрос. За това трябва да бъдете стриктни в своите изказвания.

Не чакайте появата на кариеси

Още след навършване на първата годинка на бебето е добре да започнете с редовните профилактични прегледи. Това ще осигури правилно развитие и израстване на млечните зъбки. Събудете любопитството им от рано. Нека се наслаждават на подобни посещения. Направете си на игра прегледи у дома. Създайте положителни емоционални преживявания, с които да бъдат запомнени срещите със зъболекар.

Професионални съвети

Поискайте конкретни съвети от специалистите за правилния режим и качествената грижа към малките зъбки. Спазвайте дадените препоръки за оптимално здравословно състояние. Научете детето от малко колко важна е връзката между здравословното хранене и добрия вид на зъбите. Ако успеете, това ще има дългосрочни последици за цялостното развитие на организма.

Следете за изкривяване

При подрастващия мъник, особено след смяната на млечните зъби с постоянни, захапката може да се промени. От малките, красиво наредени бели зъбки, може да не остане и следа. Поставянето на регулиращи шини или брикети е ефективно предимно в ранна възраст.

Има много начини за изправяне на зъбите и без постоянното носене на шини. Дори и да упорства, наложете своето, за да може детето да се радва на красива усмивка във важните години от своето израстване. Сега може и да ви се сърди, но един ден ще бъде благодарно, че сте предприели необходимите мерки за красивия му външен вид. А кой друг, ако не вие, да направите необходимото, когато е нужно!

Стоматолог – доктор Софиен Риахи – правилният избор за бели и здрави зъби, и пленителни усмивки.