Брюж в 44 вдъхновяващи снимки

1
193
Добави коментар

Брюж в 44 вдъхновяващи снимки

Трудно може да се пресъздаде цялостното преживявне от белгийския град Брюж, но този селекция от 44 снимки си поставя за цел да ви вдъхнови за планиране на пътешествие дотам. Няколко дни са достатъчни за потапяне в неговия чар.

Брюж на дневна светлина

Започваме разходката с Брюж на дневна светлина, където ни очакват множество красиви площади, калдаръмени улици, добре запазени исторически сгради, живописни паркове и водни канали. Именно последното дава основание за сравнението му с Венеция. Извън най-масовите места се крият малки кътчета за усамотение и вдъхновение. Дори извън историческия център градът пак крие любопитни места за опознаване.

Брюж в детайли

Голяма част от чара на Брюж се крие в детайлите. Именно заради тях си заслужава по-дългото оставане в него. От пощенски кутии и табели, до врати и фасади – всичко дава повод за повишено внимание в детайла. Един от тях е китът, направен от 5 тона пластмасови отпадъци, изплуващ на повърхността в края на един от каналите на града. Него ще откриете при нощните снимки на Брюж. В следващата галери съм подбрал малка част от детайлите, които забелязах.

Хората на Брюж

Хората в Брюж са не по-малко интересни от самия град. Независимо дали са местни или туристи, всеки се отличава със собствен колорит. Следващата селекция трябва да послужи за потвърждение на думите ми. Запознайте се с балерината, продавача на балони, разговарящите с коне или любуващите се на града.

Брюж на нощна светлина

За финал остава нощта. Тя добавя към общата картина ефектно осветени фасади и отраженията на сградите в каналите. Също така крие възможността за белгийска бира и/или шоколад преди сън. Близостта до Франция дава възможност още за дегустация на вино или коняк. Мисля, че няма какво да мислите повече, а направо да стягате багажа.

Всяка снимка в настоящата галерия е авторска и може да бъде закупена като файл, отпечатана върху хартия (само принт или рамкирана), канава, дърво или стъкло. Запитвания, коментари и предложения относно този или други проекти може да изпращате във Facebook, Instagram или Linkedin. Част от снимките по този и други проекти могат да бъдат намерени в електронния магазин.