Отменят „Уимбълдън“, който трябваше да започне на 29 юни

1
137
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Организаторите на „Уимбълдън“ ще отменят турнира в сряда заради пандемията от коронавирус, заяви вицепрезидентът на Германската тенис асоциация Дирк Хордорф.

Най-старият турнир от Големия шлем трябва да започне на 29 юни, но от „Ол Инглънд Клъб“ категорично изключиха вариант, при който той да се проведе без публика. Евентуално отлагане би довело до големи затруднения по организацията и пренареждането на целия календар.

„Вече е направено необходимото и „Уимбълдън“ ще бъде отменен с решение в сряда. Няма съмнение в това. Това е правилното решение в настоящата ситуация“, каза Хордорф пред „Скай спортс“.

С отлагането на олимпийските игри за 2021 г. ще се отвори място в календара, но е малко вероятно „Уимбълдън“ да бъде пренасрочен за друга дата.

„Напълно нереалистично е да си представим, че с ограниченията за пътуване в момента ще бъде организиран международен тенис турнир, за който ще пътуват стотици хиляди хора от цял свят. Това е немислимо“, допълни вицепрезидентът на Германската тенис асоциация.

„Уимбълдън“ се провежда от 1877 г., като за последно е бил отменен през 1945 г. Откритото първенство на Великобритания не се е състояло в десет случая по време на двете световни войни.

Друг турнир от Шлема – „Ролан Гарос“, вече бе преместен от края на май за края на септември, а това ще предизвика нови размествания в програмата, тъй като тогава има насрочени надпревари от АТП тура. По същото време е турнирът в София, който трябва да се проведе от 27 септември до 4 октомври. Организаторите обявиха, че очакват становище от АТП за евентуално пренасрочване.