Най-добрите перални

1
132
Добави коментар
angels82
angels82

Развитие на пералните машини

През последните няколко години пералните машини ставнаха много красиви (и много скъпи) и пазаруването на вашата перфектна пералня може да бъде трудно. Влезте в лабораторията на Института за добро домакинство и почистващи продукти, които десетилетия тестват под коланите си и познават най-добрите модели, които трябва да разгледате през 2020 г.

Ние оценяваме пералните машини за това колко добре почистват и премахват петна, колко енергия и вода консумират и колко нежни са към дрехите. Ние също така оценяваме специалните програми, като такива за обемни постелки и бързо измиване, независимо дали има хигиенизиращ цикъл на почистване и потвърждаваме дали е сертифициран NSF, което гарантира, че продуктите са правилно оценени за безопасност, качество, устойчивост или ефективност. Също така тестваме за лекота на използване на контролния панел, на модела за интуитивност, колко отзивчив е, колко лесно е да отваряте и затваряте вратата и колко лесно можете да заредите прането си в машината.

Какъв тип пералня е по-добра: с горно или с предно зареждане?

Първото решение, което ще трябва да вземете, е дали искате машина с предно или горно зареждане. В тестовете на Good Housekeeping Institute и двата вида изпират толкова добре, че вероятно няма да забележите разлика в облеклото си, въпреки че нашите тестове показват, че пералните с предно зареждане се представят малко по-добре. Което ще изберете наистина е въпрос на лични предпочитания.

Пералня с предно зареждане

Пералнята с предно зареждане е най-енергийно ефективната опция. Тя използва най-малкото количество вода при всеки товар. Дрехите се изпират, когато се въртят в малък барабан с вода, а пералнята автоматично изчислява някои дозировки, след като измери теглото и вида на прането. Пералните с предно зареждане могат лесно да се справят с големи, обемисти дрехи, като спални чували, но изискват огъване, за да напъхат или изкарат от пералнята. Повечето производители продават чекмеджета за пиедестал, за да вдигнат уредите от пода и да спестят малко напрежение на гърба ви.

Ако помещението е тясно, може да се постави пералня с предно зареждане със съответната сушилня и да се постави в килер, баня или всяка тясна зона, където са налични вода, електрически връзки и вентилация. Имайте предвид, че водата често се губи в уплътнението на вратата, дозаторите и дори самия барабан в края на цикъла и може да доведе до образуване на миризми или мухъл. Ако изберете пералня с предно зареждане, ще трябва да внимавате и да почиствате уплътнението и дозатора и да оставите вратата отворена, така че барабанът да изсъхне и миризмите да не се развият.

Пералня с горно зареждане

Пералнята с горно зареждане е добър избор, ако харесвате по-традиционна конфигурация и те обикновено са по-евтини. По-новите, високоефективни модели осигуряват отлично почистване, имат огромни вбарабани за изключително големи товари и все още са енергоефективни, въпреки че използват повече вода от пералните с предно зареждане. Те могат да дойдат с или без централни бъркалки, които изтеглят дрехи през водата, за да ги почистят. Имайте предвид, че моделите на бъркалки са малко по-нежни към тъканите и перат дрехите, като ги въртят и преместват в барабана с вода.

Тъй като водата в пералните с горно зареждане се оттича и намалява, има по-малка вероятност да се развие плесен и миризми, отколкото при пералните с предно зареждане и това е причината много потребители да ги предпочитат. Както и при всички машини, добре е да почиствате ваната и дозаторите около веднъж месечно.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите перални машини. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

Технологията Eco Bubble™ осигурява мощно почистване дори при ниски температури. Перилният препарат се преобразува в мехурчета, така че да прониква бързо в тъканите и да отстранява лесно замърсяванията, като едновременно с това предпазва тъканите и пести енергия.

С докосване на един бутон задействате технологията Bubble Soak (Накисване в мехурчета), която спомага за премахването на различни упорити петна. Дрехите щателно се накисват във вода с мехурчета, така че връзката на петната с тъканта се разхлабва и те се премахват ефективно.

Цифровият инверторен мотор осигурява първокласна енергийна ефективност, минимален шум и дългосрочна ефективност. Той използва силни магнити, за да осигури по-безшумна и по-мощна работа, като в същото време изразходва по-малко енергия от универсалния мотор. Освен това благодарение на премахването на четките той предлага изключителна издръжливост – с осигурена 10-годишна гаранция.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Специални програми

С програма Експресно пране и сушене ще имате вашите дрехи, изпрани, изсушени и готови за обличане само за 45 мин. Грижата за вашите дънки е още по-лесна с тази деликатна програма. Дънките са изпрани и изсушени перфектно, с допълнителна грижа за запазване на цветовете. Спортните програми са идеални за дрехи от синтетични тъкани и спортни обувки.

Автоматичен сензор за нивата на изсушаване

С пералнята със сушилня или сушилня Indesit, няма да губите повече време, опитвайки да познаете коя е най-точната настройка. Автоматичния сензор, инсталиран на нивото на барабана разпознава нивото на влажност и спира функционирането му, когато вашите дрехи са перфектно изсушени, а те изглеждат като нови. Изберете пералня със сензорна система с множество нива и ще можете да избирате желаното от вас ниво на изсушаване за вашите дрехи – за тези, които трябва да бъдат гладени, за тези които ще ги сложите на закачалка и за тези, които трябва да бъдат сложени директно в гардероба, без гладене. Сушилниците с таймер ви позволяват да определите нужния интервал от време за сушене в минути – от 30 до 180 в един цикъл.

Програма против миризми

Край на неприятните миризми на дрехите ви благодарение на новото интензивно движение на барабана, допълнителното изплакване в края на цикъла и постоянният контрол на температурата

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

След приключване на цикъла на пране, FreshCare + се грижи за вашите тъкани чрез деликатни движения на барабана и обработка с пара. Тази обработка потиска развитието на бактерии и образуването на неприятни миризми, докато вратата на пералната машина се отвори. След края на цикъла на сушене, FreshCare + ще се погрижи за вашите тъкани с деликатни движения на барабана, като по този начин предотвратява гънките и прави дрехите по-лесни за гладене. Опцията FreshCare + може да продължи до 6 часа след края на цикъла за изпиране / изсушаване.

Благодарение на технологията 6th Sense, специалните сензори непрекъснато следят процеса на изпиране на дрехите, регулират налягането, консумацията на вода и времето за изпиране. Машината ще пере, докато дрехите са мръсни и ще спре, когато резултатът е съвършен.

Soft Move е комбинация от специфични движения, които барабанът прави в зависимост от всяка програма. Движенията са персонализирани в зависимост от всеки вид тъкан и натоварване, които машината засича в началото на цикъла на пране. Тези движения представляват интелигентна комбинация от следните параметри: Ускорение, Скорост, Пауза, Ротации.

Colours 15 е програма за изпиране, която използва ниска температура благодарение на технологията Energetic Wash, с асиметрични движения на барабана, които позволяват на перилния препарат да проникне в тъканите. Запазва свежестта на цветовете за по-дълго време, с подобни резултати при изпиране на 15 ° до 40 °.

Само сушене. Възможност за изсушаване на пране, предварително изпрано в пералната машина или на ръка. Налични са два режима на сушене, автоматично до достигане на желаното ниво или с таймер.

Sense Inverter Motor Надеждността на мотора се осигурява от безчеткова иновативна технология, а инверторното управление осигурява повишена енергийна ефективност с дълъг експлоатационен живот.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Какво осигурява технологията 6th Sense:

• Отлични резултати при пране

• Улеснено използване

• Значително пестене на ресурси

Технологията Sixth Sense гарантира перфектни резултати и качествено изпиране за всякакви материи. Също така, тя ви помага да пестите от ресурси, изчислявайки точното време, необходимо за идеалното изпиране, благодарение на специалните сензори Feel, SE и Control.

• Feel – сензорът „усеща“ точното тегло на прането преди и след цикъла за изпиране

• SE – сензор, отговарящ за точното количество вода, нужна за идеалното изпиране

• Control – сензор, определящ необходимото време и количество енергия за идеалното изпиране на дрехите

Тиха работа, перфектно изпрани дрехи

Новата гама перални машини Whirlpool с вертикално зареждане ще ви осигури повече време със семейството. Благодарение на програмите със специална технология ще можете да организирате по-добре времето си, за да се фокусирате върху всичко онова, което харесвате.

Wool Excellence

Забележителната технология „Wool Excellence” се грижи за любимите ви вълнени дрехи, предлагайки деликатно и ефективно изпиране, без да се налага използването на допълнителни аксесоари. Технологията ви гарантира постигане на оптимални резултати.

Colours 15°

Уникалната технология „Wave Motion“ ви позволява да перете цветни дрехи на 15°С със същата ефективност като при 40°С. По този начин ярките цветове се запазват за по-дълго време. Освен на по-ниска температура, с тази програма дрехите се перат с асиметрични движения на барабана.

Барабан с уникален дизайн

Уникалният дизайн на барабана с текстурирана повърхност позволява ефективно изпиране на деликатни материи, в зависимост от нуждите ви.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.