Eкзотичен балийски масаж: несравнима наслада за сетивата

1
151
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Броени седмици остават до края на зимата. Вече сме готови да изпратим студеното време и да се впуснем към следващо голямо приключение. Несъмнено някой екзотичен индонезийски плаж ще бъде прекрасна дестинация за нашето следващо пътуване. А какво по-тайнствено и красиво място от остров Бали. Там ни очакват красиви плажове, вкусна храна и поредица от релаксиращи масажни процедури като екзотичния балийски масаж.

Няма човек, който да е посетил острова, без да научи за терапията, която докосва всички сетива и отпуска ума и тялото, или т.нар. балийски масаж. Той се изпълнява единствено от професионални масажисти от остров Бали. Те практикуват специфични техники на масаж, които се състоят от слаби и по-силни движения и натиск върху определени точки от тялото. Любопитно е, че балийският масаж възниква преди повече 3000 години, след като терапевти проучват ползите за организма от ароматерапията и акупунктурата. Те вплитат елементи от двата ритуала и прилагат поредица от симетрични движения върху тялото, с което напълно отпускат масажирания и зареждат организма с енергия. В продължение на стотици години терапията се усъвършенства и днес е най-доброто средство срещу депресия и нервни смущения.

Ако желаете да се докоснете до индонезийската култура, без да пътувате часове наред, посетете спа комплекса Este Fitness & Spa. Там ще откриете професионални терапевти от остров Бали, които са усъвършенствали всички техники и тънкости на балийския масаж и могат да ви пренесат в дълбините на екзотиката и релаксацията.

Традиционният балийски масаж се прилага върху цялото тяло чрез използване на разнообразни техники за стречинг, акупресура, рефлексотерапия и ароматерапия. Терапевтичните масла са част от цялостното спа преживяване. В спа център Este Fitness & Spa имате възможност да се насладите на отпускащата терапия в турска баня. Там професионалистите от остров Бали ще извършат масажа с пяна, глина или водорасли според вашите желания. Препоръчваме ви и кратък пилинг на цялото тяло, който ще ви зареди с нови сили и ще ви накара да почувствате лекота и спокойствие.

Спа комплексът предлага и специален ритуал, обвързан с индонезийската култура. Той носи името Манди и е базиран на ритуалното балийско къпане. В буквален превод понятието „Mandi“ се превежда като вземане на душ.  В продължение на 120 минути се извършват поредица от процедури изцяло в хамама. Ритуалът включва традиционно измиване на краката, балийски пилинг на цялото тяло и индонезийски масаж с пяна. Терапевтите нанасят и богата на аромати подхранваща маска върху тялото на масажирания. Ритуалът приключва с хидратираща маска за коса, масаж на глава и тонизираща напитка за хидратация на организма. Спа комплексът предлага оригинални балийски пилинги и маски с зелен чай, кокос и лавандула.

Балийският масаж е широко използван за облекчаване на болката в тялото и мускулното напрежение. Терапията значително облекчава стреса и подобрява настроението на масажирания. Процедурата цялостно енергизира тялото и увеличава притока на кръв и кислород към него. Подобрената циркулация помага за подобряване на цялостния тонус и засилване на имунната система. Кожата става по-гладка и мека, а организмът е пълен с енергия.

Стречинг упражненията помагат за облекчаване на мускулната умора и подобряване на енергийните нива. Елементите, взаимствани от рефлексотерапията, намаляват значително стреса и напрежението в организма и подобряват емоционалното състояние. Комбинацията от приятни аромати създава неповторимо чувство за релаксация и помага на масажирания да се почувства зареден с енергия. Балийският масаж служи за лечение на различни видове заболявания, които са свързани с емоционалното и психическото състояние и превъзмогване на различни нервни смущения и последващи ефекти като депресия и безсъние.

Побързайте да резервирате балийски масаж или цялостен ритуал „Манди“ в спа център на Este Fitness & Spa. Гарантираме ви истинско индонезийско спа преживяване, благодарение на терапевтите от остров Бали. Те отлично разбират потребностите на всеки организъм и практикуват най-подходящите масажни техники за всеки конкретен човек. Оставете се в ръцете на истинските майстори на масажа, които ще ви гарантират превъзходно спа вълшебство.

Последни публикации в блога