35-годишен мъж е арестуван за убийството на приятелката си във Варненско

1
129
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

35-годишен мъж е арестуван за убийството 44-годишна жена, с която живеел на семейни начала във Варна, съобщи bTV, позовавайки се на информация от прокуратурата.

Извършителят Стоян Ст., който е известен на органите на МВР и осъждан, е задържан за 72 часа за убийството на 44-годишна жена, с която живеел на семейни начала в с. Ново Оряхово, съобщиха от полицията и Окръжната прокуратура във Варна.

След като извършил престъплението, той заровил тялото на жената в двора на къща във варненското село, която обитавали. После инсценирал изчезването й. От съжителството си двамата имат три деца.

Сигнал за изчезналата жена подал в Четвърто РУ на МВР във Варна нейният брат. Той съобщил на 2 април тази година, че сестра му Стоянка е в неизвестност от 23 часа на 31 март. Изчезналата била обявена веднага за издирване с телеграма на МВР.

Роднините на 44-годишната жена също предприели действия за издирването й. В двора на къщата, обитавана от Стоян и убитата, забелязали прясно разровена пръст. От пръста се подавало парче плат, в който предположили, че е била увита жертвата.

Стоян бил намерен на 2 април в землянка в гориста местност зад къщата с бутилка киселина, с която искал да се самоубие. Самоубийството му е било предотвратено. Мъжът бил задържан и отведен в полицейското управление от криминалистите, където направил самопризнания. Разкрил, че на 31 март ударил Стоянка, душил я и след като я убил, заровил тялото й в двора, за да прикрие престъплението.

Окръжната прокуратура във Варна внася тази събота искане в съда за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Стоян Ст.