Борис Бонев: Стоя напълно зад думите си, че Бойко Борисов е срам за България

1
149
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

“Стоя напълно зад думите си. Всъщност, в трудни времена като днешното става ясно кои са истинските лидери. Защото лидер не се става, когато са те галили папи по главата, или са те потупвали по рамото Ердоган и Меркел, лидер се става, когато показваш съпричастност към народа си“, това заяви в предаването “ЕвроДикоФ“ по ТВ Евроком общинският съветник от Столичен общински съвет Борис Бонев. Той застана зад думите си в свой гневен Фейсбук пост отпреди няколко дни, в който охарактеризира премиера Бойко Борисов като “срам за България“.

“Нашата държава продължава да се лута, и въпреки че започнахме с по-крути мерки, каквито трябваше да има, напоследък изоставаме. В Сърбия дневно правят 2 пъти повече тестове, отколкото в България. Вече сме в периода на кризата, в който трябва да правим тестове, за да разберем колко хора са болни, защото това има значение – дали ще започнат да отслабват или не карантинните мерки. Имаме щаб, контращаб, които са добри специалисти, но явно смятат, че в ситуация като днешната трябва егото им да вземе връх, уязвявайки се помежду си. Това създава недоверие и хаос“, коментира Бонев.

“Хората вече нямат доверие на нищо, което се каже или предложи да се направи. Затова е много важен в ситуация на криза писаният правилник за справяне в криза. Доверието се изгражда с ясна информация, перфектно комуникирана, с конкретика, и много спокойно. Не му завиждам на Бойко Борисов, в никакъв случай не е в лесна ситуация, но поне не трябва да проявява толкова видимо страха си от ситуацията. Това е грешка“, заяви още основната фигура в “Спаси София“.

“Ще се справим, това е сигурно, справяли сме се като народ. Трябва да сме много дисциплинирани! Много ще ни е тежко и трудно, но няма друг начин“, отбеляза той и добави: “За мен лично по-важно от човешкия живот няма. Ако трябва до 15 декември ще са мерките, кажат ли го специалистите.“

Бонев коментира и състоянието на столицата ни: “София изостава от своите преки конкуренти, каквито са Белград и Загреб, въпреки изливаните милиарди от Европейския съюз.“