Сватба по време на епидемия: 8 двойки си казаха „да“ в София

1
150
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Извънредните мерки заради коронавируса не спряха сватбите в София. Само днес 8 двойки си казаха „да“ в столицата, информира БНТ.

В условията на COVID-19 Надежда и Атанас Узунови започнаха семейния си живот с целувка през маски – така, както повеляват не традициите, а мерките за безопасност.

Снимка:БНТ

Атанас Узунов: Бяхме си нарекли днешната дата и решихме да не отлагаме това събитие, просто както се стекоха обстоятелствата. Вярвам, че ще преодолеем всичко заедно.

Празненството обаче е отложено за лятото

Надежда Узунова: Прибираме се и това ще бъде – това е реалното, защото все пак се съобразяваме с условията в момента.

Свидетели на заветното „да“ станаха трима души – кумовете и фотографът. Това изискват мерките за безопасност.

София Андонова – Столичен обреден дом: Толстой е казал:“Има ли любов човечеството ще го бъде“. Любовта се вижда и зад маската – светят им очетата. Нищо по-различно няма.

Обичайте себе си и хората около вас и живейте в хармония – това е рецепта срещу всички болести, съветва сексологът доц. Румен Бостанджиев.

Доц. д-р Румен Бостанджиев, сексолог: Ако в живота ни присъства любов, ако ние сме вписани по един красив, хармоничен начин, дори да попадне вирусът в нашия организъм, той няма да развие заболяването.

Ще има ли бейби бум след 9 месеца – по Коледа и Нова година – сексологът е скептичен.

Доц. д-р Румен Бостанджиев, сексолог: Решенията на двойките да имат деца е доста по-сложен процес и няма как да предположим, че принудителната изолация автоматично ще доведе до създаване на повече деца, но могат да се родят много нови идеи.

Според доц. Бостанджиев е здравословно да си напомняме, че „животът продължава“. А за двойките избрали точно сега да чуят Менделсон е надеждата, че последното горчиво нещо за тях е в чашите, а целувката винаги е сладка – макар и през маска.