Най-добрите хлебопекарни

1
148
Добави коментар
angels82
angels82

Как работи хлебопекарната?

Когато печете собствения си хляб, има пет етапа, през които трябва да преминете:

Смесване на съставки като мая, вода, брашно, захар, масло и сол за образуване на тесто; Месенето на тестото докато стане еластично; Позволяване на тестото да втаса за около час; Премесваме тестото и оставяме да втаса за втори път; Тестото се пече в тава във фурната

Хлебопекарката обединява всички тези етапи в един уред. Това е малка фурна, която се вписва в един съд за хляб, но машината разполага и с електрически мотор, свързан с лопатка, така че да може да смесва съставките за оформяне и месене на тестото.

Можете да приготвите повечето видове хляб в хлебопекарна, включително бял, пълнозърнест, многозърнест, ръжен и френски хляб. Някои модели разполагат с цикли, които ви позволяват да правите и други артикули, като например блатове за торти.

Имайте предвид, че можете също да използвате машината за хляб само за замесване на тестото. След това можете да извадите тестото от машината, да го оформите с ръце и да го изпечете в обикновена фурна. Можете да направите това с тесто за пица, кроасан, поничка или геврек.

Предимства на хлебопекарната Подобрен контрол

Създаването на собствен хляб у дома ви позволява да контролирате съставките, които използвате, така че да можете да ги персонализирате, за да отговарят на вашите диетични изисквания. Например, можете да експериментирате с хляб без глутен, ако имате чувствителност към глутен.

По-малко консерванти

Купените хлябове са натъпкани с консерванти, които увеличават срока им на годност, но домашно изпечените хлябове не съдържат никакви химикали.

Индивидуални рецепти

Можете да смесвате любимите си добавки, като орехи, стафиди, сушени боровинки или слънчогледови семена, за да създадете вкусни рецепти за хляб.

Създаването на собствен хляб също може да ви помогне да спестите пари.

Търговските хлябове могат да бъдат доста скъпи, докато съставките, използвани в хляба, като брашно, мая и захар, обикновено са евтини и могат да бъдат закупени в насипно състояние за още по-големи спестявания.

Макар че можете да си направите собствен хляб у дома без хлебопекарна, този уред във вашия дом прави процеса много по-лесен и бърз.

Не е нужно да прекарвате толкова време в приготвяне на хляб, а почистването се случва бързо, защото само трябва да измиете една купа.

Размер и капацитет

Хлебопекарните са доста големи уреди за кухненските плотове. Някои модели са високи и тесни; други са къси и широки. В зависимост от това дали възнамерявате да покажете машината на вашия плот или да я приберете в шкаф, може да откриете, че размерът на един вид уред е по-подходящ за вашата кухня от друг.

Ако възнамерявате да държите хлебопекарната на вашия плот, имайте предвид, че ще имате нужда от достатъчно разстояние, за да отворите капака и да извадите готовия хляб.

В допълнение към размера на самата машина, трябва да помислите и какъв размер на хляба работи най-добре за вашите нужди. Ако имате голямо домакинство, вероятно ще искате машина, която прави най-малко два килограма хляб. Ако печете за по-малка група, обикновено е достатъчна машина, която произвежда хляб от един килограм.

Форма на хляба

Ако сте свикнали с дългите къси хлябове, които купувате в магазина, може да се изненадате от формата на хляба, които произвеждат хлебопекарните. Много машини създават дълги, високи хлябове, защото използват вертикални съдове, а не хоризонтални.

Има някои модели, които разполагат с хоризонтални тави, така че можете да създавате хлябове, които приличат повече на обичайния хляб. Имайте предвид, че хоризонталните съдове не винаги са толкова добри при смесване и месене на тестото, така че в ъглите може да има недобре смесени съставки, които трябва да се смесват с ръка.

Можете да намерите и хлебопекарни, които правят кръгли или продълговати хлябове. Но независимо от формата на хляба, имайте предвид, че повечето машини оставят дупка в дъното на хляба, където се намира смесителната бъркалка. Това може да доведе до няколко неравномерни филийки, когато режете хляба.

Подвижна срещу фиксирана тава

Трябва ли да си купите хлебопекарна с подвижна или фиксирана тава?

Повечето по-нови модели хлебопекарни имат подвижни тави. Това прави почистването много по-лесно, защото можете да вземете тавата до мивката и да я почистете след употреба.

Машините за хляб с фиксирани тави, които не се изваждат, могат да бъдат трудни за почистване, защото не можете да стигнете до всички кътчета.

Също така е добра идея да търсите машина за хляб с тава с незалепващо покритие. Покритието предотвратява залепването на тестото върху тавата, така че да се меси правилно, а хлябът да се отстранява лесно в края на печенето.

Програми и настройки

Може би най-голямото решение, с което се сблъсквате при закупуването на машина за хляб е кои програми и настройки искате да имате. Повечето модели предлагат поне няколко опции, които ви позволяват да контролирате крайния продукт, но усъвършенстваните машини осигуряват обширни контроли, които ви осигуряват още повече гъвкавост.

Много машини имат настройки за специфични видове хляб, като основен бял, пълнозърнест, френски / италиански и / или без глутен. Те могат също да имат програми за сладкиши, торти и пакетни смеси.

Можете да намерите и такива, които просто ще смесват и месят тестото, без да го пекат. За хлябовете, които трябва да се оформят на ръка, тесто за пица и тесто за тестени изделия, това е полезна функция.

Ако просто искате да използвате фурната в хлебопекарната, помислете за модел с програма Bake Only. Можете да смесвате тестото отделно и да го добавите към уреда, когато е време да го изпечете.

Някои уреди предлагат цветови настройки (степен на изпичане). Тази функция ви позволява да направите светъл, среден или тъмен хляб, в зависимост от вашите предпочитания.

Шум

При смесването и омесването на тестото всички хлебопекарни правят малко шум. Въпреки това, машините с ниско качество са склонни да създават повече шум от висококачествените машини. Това е така, защото производителят на нискокачествена машина може да използва леки материали, които лесно вибрират.

Прозорец за преглед

Много евтини хлебопроизводители разполагат с плътни, непрозрачни капаци, така че не можете да проверите напредъка на хляба.

Поради тази причина може да искате да инвестирате в модел с прозорец за преглед, който ви позволява да видите напредъка на хляба. Това е особено полезно по време на печенето на част от цикъла, защото можете да следите колко изпечена е кората.

Таймер

Таймерът ви позволява да добавяте съставки към хлебопекарната си сутрин, преди да тръгнете за работа, и след това да програмирате машината да приготви тестото в определено време. С тази функция можете да имате свеж, топъл хляб, който ви очаква, когато се върнете у дома.

Бързо печене

Когато бързате, може да нямате време да чакате хлебопекарката да завърши пълния цикъл. Но ако разполага с настройка за бързо печене, тя ще приготви хляб по-бързо.

В много случаи настройката Rapid Bake включва по-кратко време за втасване. В резултат на това може да се наложи бързото втасване на маята. Не забравяйте да се консултирате с ръководството, преди да използвате настройката за бързо изпичане.

Поддържай топло

Може да не сте винаги готови да ядете хляба си, когато машината приключи. Някои модели разполагат с функция за запазване на топлината, която генерира достатъчно топлина след изпичане, за да запази хляба топъл, докато дойде време за ядене.

Автоматичен дозатор за смесване

След смесването на тестото трябва да се добавят някои смесени съставки, като ядки и сушени плодове. Някои хлебопекарни бипват, когато е време да се добавят смесите, но трябва да ги излеете в машината на ръка.

Някои модели от по-висок клас обаче разполагат с автоматичен дозатор. Попълвате опаковката, когато добавяте останалите съставки, а машината автоматично добавя съставките към тестото в точното време, така че не е нужно да се притеснявате за това сами.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите хлебопекарни. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

Характеристики:

Капацитет – 1500 g Мощност – 1600 W Брой програми – 19 Тип контролен панел – Дигитален Функции – Запазване на топлината, Отложен старт, Прозорче за наблюдение, Настройки за коричката Брой бъркалки – 2 Тип програми – Основна, Френски хляб, Тесто, Конфитюр, Паста Включени аксесоари – Мерителна лъжица, Мерителна чаша, Кука за изваждане на бъркалката, Тава

Предимства:

Висока мощност, която позволява по-бързо изпичане; Голям капацитет на хляба; Много на брой програми; Запазване на топлината, ако не желаете да консумирате хляба веднага след изпичането; Прозорче, от което можете да следите степента на изпичане; 2 бъркалки за по-добро смесване на продуктите. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Характеристики:

Капацитет – 1200 g Мощност – 550 W Брой програми – 17 Тип контролен панел – Дигитален Функции – Запазване на топлината, Система против хлъзгане, Дозатор за ядки / стафиди, Бързо спиране Брой бъркалки – 1; Тип програми – Основна, Френски хляб, Тесто, Конфитюр, Десерт, Тесто за пица, Безглутенов хляб

Предимства:

Програмите за печене на хляб на Panasonic настройват всеки процес според околната температура. Общото време за печене на всяка програма остава едно и също, независимо от управлението на температурата.Автоматичен диспенсер за съставките. Диспенсерът за ядки и стафиди изсипва нарязаните сушени плодове, стафиди, ядки и зърна. Той осигурява равномерно разпределяне на добавените съставки в хляба. Сензори на температурата. 17 вида програми за хляб. Три нови рецепти- хляб Rustic Artisan, квасено тесто Rustic и соден хляб Rustic- са добавени за Вашата наслада. Можете също така да избирате от три размера на самуна и цвят на коричката, за да изпечете хляба точно така, както го харесвате.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

-12 програми

-Мощност: 480W

-Капацитет: 500/750/1000 грама

-1 бъркалка

-Таймер: 15 часа

-LCD дисплей

-Функция 1 час затопляне

-Отложен старт

-Три степени на препичане

-Автоматично рестартиране на избраната програма при прекъсване на захранването до 8 минути

-Иноксово тяло

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

2 предварително зададени програми за хляб, тесто, конфитюр и дори кисело мляко

Хлебопекарната Philips разполага с 12 лесни за ползване програми, които пекат идеално всеки хляб, франзела и сладкиши. Също така прави вкусно тесто за паста и дори конфитюр. Без значение какво е, винаги ще е вкусно и лесно да се направи, защото предварителните настройки се грижат за температурата и времето, за най-добрите възможни резултати. Ако бързате, можете да ползвате бърза програма за по-бързи резултати или дори супер бърза програма за печене само за час.

3 нива на потъмняване за любимата ви коричка

Благодарение на усъвършенстваната система за контрол на температурата, Philips VIVA позволява да се наслаждавате на хляба, както желаете, с мека, средна или препечена кора с едно докосване на контролния панел.

Печете хляб с размери до 1 кг

Печете само необходимото количество хляб. Изберете размера на хляба на контролния панел, за да печете среден (750 гр) или голям (1000 гр) хляб.

Таймер за отлагане до 13 часа, за да се събуди с прясно изпечен хляб

Насладете се всяка сутрин на неустоимата миризма на пресен топъл хляб – истинска наслада и перфектен начин да започнете деня си! Просто настройте таймера предишната вечер и хлебопекарката ще приготви и изпече хляба, докато спите, за да ядете прясно изпечен хляб, когато се събудите или когато пожелаете.

Индикатор „Добави“ за специални багрила и съставки

По време на месенето хлебопекарната издава звуков сигнал, който ви предупреждава да добавите други специални съставки към хляба.

Ултра-тънък приятен дизайн (<65 dBA) и компактен

Хлебопекарната има много лесен за употреба дизайн, безшумна (65dbA) по време на работа. Компактният й дизайн е превъзходен, за да се побере във всяка модерна кухня.

Включен е контейнер за кисело мляко

Насладете се на кисело мляко, приготвено в къщи със специалната програма за кисело мляко. Контейнерът за кисело мляко е включен към комплекта. Ползвайте капака за лесно съхранение.

Удобна позиция на контролния панел за всички потребители

Брошура с включени рецепти

Широк прозорец, който позволява да наблюдавате как се пече хляба

Сваляем капак за лесно почистване

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

– Капацитет 1000г/1250г/1500г

– LCD дисплей, Отложен старт;

– 15 програми – основна, френски, пълнозърнест, сладък, млечно-маслен хляб, безглутенов, бърза, кекс, бъркане, тесто, тесто за паста, йогурт, мармалад, печене, Домашен хляб,

– 2 бъркалки

– Мощност 850W

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. 10 програми 2 бъркалки за месене максимално тегло на хляба 1300гр 3 настройки на коричката LCD дисплей сигнал за добавяне на съставки 13 часов таймер за отложен старт 800W мощност За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.