Ген. Мутафчийски в куклен кризисен щаб в театъра в Бургас

1
136
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

В Кукления театър на Бургас артистите от трупата решиха, че има начин, по който да достигнат до малките си зрители и създадоха куклен кризисен щаб.

Заседанията му се снимат с телефон, монтират се, допълнително се озвучават с музика и ефекти и се излъчват на Фейсбук страницата на театъра.

Докато мислили как да запазят връзката си с децата по време на карантината, от Бургаския куклен театър решили, че не могат да оставят любимите си кукли в театъра да бездействат. Затова решили да съберат герои от различните спектакли и ги поставили на едно място в нова ситуация и в нови роли. Първо се появила лъжицата, която представлява образа на генерал Мутафчийски.

„Той им припомня какво е важно и какво е нужно да направим, за да си помогнем в борбата с вируса, той е снизходителен, добър, с чувство за хумор, и по-скоро какво се случва, след като той даде информация на децата и на героите.”, разказва пред БНТ Неделина Руселинова.

После хрумнала идеята, че може да направят куклено забавно шоу.

„Куклен щаб, което да не всява страх и смут в хората, а да ги забавлява, надявам се. Всъщност само тази кукла е направена конкретно за кукления щаб.”, казва Руселинова.

Така актьорите от театъра искат да подскажат на децата, че могат от различни неща да си изработят кукли сами вкъщи. Но и да не забравят, че любимият им куклен театър мисли за тях и ги очаква отново.

loading…