Най-добрите тенджери под налягане (херметически тенджери)

2
171
Добави коментар
angels82
angels82

Ръководство за избор на тенджера под налягане

Ако обичате да готвите за гости, но мразите времето, което отнема, може да инвестирате в тенджера под налягане. Използвайки пара под високо налягане, тенджерата под налягане може да приготви твърди меса за няколко минути. Херметическите тенджери под налягане също могат да готвят зеленчуци на пара, да правят супи, да готвят ориз и боб и дори да правят десерти.

С популярността на машината „всичко в едно“ има много различни модели, от които да избирате. Но преди да се ангажирате с тенджера под налягане, трябва да вземете предвид капацитета, от който се нуждаете, неговата универсалност, броя на наличните настройки за готвене на различни ястия, тежест, удобство за потребителя и дълготрайност. В нашите рецензии покриваме всички тези функции плюс цената.

Предложихме няколко препоръки за най-добрите тенджери под налягане, които могат да се купят. Ако не сте готови, прочетете, за да можете да направите информирана покупка.

КАК РАБОТЯТ ТЕНДЖЕРИТЕ ПОД НАЛЯГАНЕ

По начин, подобен на печенето, тенджерата под налягане приготвя храна, използвайки пара, която е плътно затворена в специален съд.

Течността под формата на вода, бульон или дори вино се нагрява в запечатаната камера, което създава пара.

Херметичното уплътнение създава голямо количество налягане вътре в съда, което загрява течността до висока температура.

След като капакът се затвори, правилното количество налягане се избира според рецептата.

Тенджерата се поставя на печката на много силен огън, докато достигне желаното налягане. Нивото на налягане е посочено по различни начини в зависимост от херметическата тенджера; може да бъде цифрово отчитане или ръчно измерване.

Когато се достигне желаното налягане, топлината се понижава, за да се поддържа постоянно налягане. Може да отнеме до 10 минути, докато тенджерата под налягане достигне целевата си температура.

Когато готвенето е готово – но преди да се отвори капакът – налягането вътре в съда трябва да се освободи. Този процес може да се извърши по един от трите начина: Бързо освобождаване

Парният клапан е леко обърнат, за да може топлината да излезе.

Естествено освобождаване

Топлината се изключва и съдът се оставя да се охлади за 10 до 15 минути преди отстраняване на капака.

Поставяне под студена вода

Тенджерата под налягане се поставя под течаща студена вода. Това е най-опасният метод за освобождаване на налягане, тъй като парата може да излезе от отвори, случайно оставени отворени.

ПО-ДОБЪР ВКУС, ПО-ДОБРО ХРАНЕНЕ – БЪРЗО, ЛЕСНО

Много хора ядат храна, приготвена под налягане, защото смятат, че е по-здравословна, вкусна и по-лесна / по-бърза за приготвяне.

Всъщност комбинацията от пара и налягане на тенджера под налягане ускорява процеса на готвене, като същевременно запазва ключовите хранителни вещества и витамини. И крайните резултати имат страхотен вкус.

ИСТОРИЯ НА ТЕНДЖЕРИТЕ ПОД НАЛЯГАНЕ Първо поколение тенджери под налягане

Ако преправяте кухнята си след баба си, има тенджера под налягане, която е точно за вас. Обикновено открити при продажбите в стари магазини, тези тенджери под налягане изискват внимателно наблюдение, но могат да свършат работата перфектно.

Най-ранните модели тенджери под налягане имат клапан върху горната част на капака, която отделя пара по време на процеса на готвене. Недостатъкът е, че няма регулатор, така че всичко се готви при една и съща температура.

Към края на това първо поколение тенджери под налягане някои производители направиха клапани с различни размери, които позволиха на готвачите да регулират налягането. Времето за готвене ще се основава на броя на дългите „свирки“, издадени от тенджерата под налягане. Например, когато готварската печка издаде седем свирки, вашето печено е готово.

Второ поколение тенджери под налягане

Второто поколение тенджери под налягане имат вграден манометър, който може да се регулира до желаното налягане. Често тези уреди са имали две или повече настройки. В много случаи няма освобождаващ клапан, което означава, че потребителите трябва да бъдат особено внимателни как освобождават парата, преди да отворят капака.

Електрически тенджери под налягане през 90-те години и след това

В началото на 90-те години електрическите тенджери под налягане попаднаха на пазара. Тези уреди позволиха на потребителите да регулират както топлината, така и налягането. С подобряването на технологиите електрическите тенджери под налягане напредват на етапи.

Етап първи Предложенията на пазара имаха ръчен таймер без възможност за предварително програмиране.

Етап втори Пазарът започна да предлага дигитални таймери с отложени настройки за готвене.

Трети етап Пазарът започна да предлага интелигентни цифрови функции, които позволяват подробен контрол на настройките. Трети етап също представи многофункционалния модел, който в допълнение към готвене под налягане функционира като готварска печка за ориз, пароварка, производител на кисело мляко и съд за запаси.

БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪРВО МЯСТО

Инциденти могат да се случат във всяка кухня, но топлината и налягането, които се натрупват в тенджерата под налягане, изискват редица правила за безопасност.

Уверете се, че гуменото уплътнение е непокътнато. Много производители предлагат да сменяте гуменото уплътнение ежегодно и затова може да е разумно да държите резервна под ръка. Счупено или деформирано уплътнение ще попречи на уреда да се запечата плътно, което може да доведе до неочаквано отваряне. Не слагайте прекалено много храна в тенджерата под налягане. Топлината ще доведе до разширяване на храната, така че не пълнете съда повече от половината. Отварянето на съда с преливане на храна може да доведе до тежки изгаряния. Добавете достатъчно вода. Недостатъчното количество вода може да доведе до дисбаланс в налягането, което от своя страна може да доведе до изгаряне на храната. Не пържете в тенджерата под налягане. Топлината от твърде много масло в съда може да повреди клапана и други части на уреда. Бъдете изключително внимателни при освобождаване на налягането и отваряне на капака. Няма официални данни за аварии при готвене под налягане и при по-новите цифрови модели те могат да бъдат по-редки. Въпреки това, винаги трябва да прочетете инструкциите на вашия уред, преди да го използвате. Вижте гореспоменатите методи за безопасно освобождаване на пара и отваряне на капака на херметическата тенджера. В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите тенджери под налягане. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. Тенджера под налягане Tefal Secure 5 NEO, 6л За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Подобно ревю: Най-добрите перални