Стоичков: Лаутаро е по-подходящ за „Барса“ от Неймар

1
108
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Христо Стоичков даде ексклузивно интервю за предаването El Transistor на радио Cadena Sur. Заради пандемията обаче, то се случи в „Инстаграм“.

В разговора с водещия и свой добър приятел Алфредо Мартинес легендата коментира актуални теми около ситуацията в клуба и заяви, че ако трябва да избира ново попълнение на „Барселона“ между Неймар от „Пари Сен Жермен“ и Лаутаро Мартинес от „Интер“, смята последния за по-добър вариант.

„Лаутаро! Той е млад и талантлив аржентинец. Знае как да играе с Меси, има много футбол в него. Той би бил страхотна инвестиция за бъдещето. Разполага с бързина, повратливост, техника и непримирим дух“.

Камата добави, че скъпите покупки на каталунците в последните два сезона имат качествата и трябва да получат време, за да се докажат. Тук той спомена Усман Дембеле, Антоан Гризман, Артур, Френки Де Йонг и Коутиньо.

Стоичков, който прекара 7 прекрасни години на „Камп Ноу“ като футболист, се изказа ласкаво и за треньора на „Барселона“ Кике Сетиен.

Запитан кой измежду Роналд Куман и Шави подхожда повече на „блаугранас“, Камата подчерта, че бившият му съотборник има 10-годишен опит в треньорството, докато за Шави все още е рано.

„Шави е човек, прекарал целия си живот в „Барса“, но има по-малко опит. Видяхте какво стана с Гуардиола. Мина през Барса „С“, Барса „В“ и след това пое първия отбор“, заяви Модерния ляв.

Стоичков коментира и друга актуална тема – доиграване или прекратяване на сезона в Ла Лига. Той заяви, че не иска служебна титла за лидера „Барселона“, за да няма недоволство от конкуренцията – най-вече отстрана на „Реал“ Мадрид.

Родната легенда избра и любимия си гол с екипа на каталунците – срещу „Аустрия“ Виена след пас именно на гореспоменатия Куман.

Преди това Стоичков се пошегува, че харесва всички попадения, които е реализирал за испанския гранд, а от един с глава срещу „Атлетик“ Билбао все още има болки в ухото.

loading…