Какво да сготвя за закуска: рецепти за здравословни и вкусни ястия

2
169
Добави коментар
svetla58
svetla58

Ако трябва да изтъкнем един позитив на карантината, то със сигурност ще е възможността за закуска без да бързаме. Факта, че можем да отделим време на кафето и да приготвим нещо различно, вкусно и красиво за закуска, е просто невероятен. Събрахме най-добрите здравословни рецепти, които не само ще ви заредат с енергия за целия ден, но и ще украсят вашия профил в Instagram. 

Купа със смути

В допълнение към красотата, такава закуска привлича и със своите ползи и високо съдържание на витамини. Основата на купата логично е смутито, като може да го замениет с чиа пудинг, кисело мляко или мюсли (ако плодовото пюре не е вашето нещо). Бадемовите и кокосовите стърготини, семена чиа, ядки, парченца плодове все ще са добра идея за топинг на вашата купа. 

*Ако искате по-цветно смути, използвайте кейл, манго, горски плодове или спирулина.

Бъркани яйца

Семпло, лесно и изключително подходящо за старт на деня. Какво повече да кажем? Разбира се, можете и да ги съчетаете с много неща – домати, краставици, авокадо или пък някакви плодове. Експериментирайте!

Препечени филийки

Звучи много елементарно и нищо ново? Да, но кога за последно имахте време да отделите време да направите сандвичът  си по-различен и интересен – да си поиграете с различни продукти? Можете да наредите цялата маса с различни продукти и всеки да развихри въображението си върху препечените филийки.

Овесена каша 

Овесът съдържа калций, магнезий, фосфор, редица витамини от групи A, E и B. Плюс това, той засища добре, така че дълго време няма да си мислите за обяда.  

Ето една рецепта: И така, изсипете 150 грама овесени ядки в тенджера и ги залейте със 100 милилитра вода. Бъркайте постоянно. Когато кашата започне да се сгъстява, изсипете 100-150 милилитра бадемово мляко. Добавете щипка сол и половин чаена лъжичка мед. Варете още 10-15 минути. Сложете кашата в купа и добавете половин чаена лъжичка кокосово масло, разбъркайте. Плодовете са по ваша преценка.

Здравословни американски палачинки

Разбийте леко 1 яйце и докато продължавате да разбивате, добавете 150 милилитра соево мляко, щипка ванилия и сол, както и една или две супени лъжици подсладител (като стевия или кокосова захар). След това добавете 250 грама смлян овес (или овесено брашно) и разбъркайте. Оставете готовата смес за пет минути. Ако е твърде течно, добавете малко повече брашно и обратно, ако е много гъсто – мляко. Печете палачинките на среден огън без олио за около една минута от всяка страна.

Тагове
американски палачинки, закуска, здравословна закуска, здравословни американски палачинки, здравословно хранене, какво да закусвам, овесена каша, препечени филийки рецепти, рецепти за закуска, смути, смути купа