Иниеста: „В Барселона никога няма да се повтори поколение като нашето“

1
146
Добави коментар

Андрес Иниеста е съгласен, че Барселона няма да може да повтори златното си поколение, но въпреки това не вижда защо бъдещите състави да не могат да повторят успехите им.

Полузащитникът Иниеста беше една от многото звезди от световна класа, които преминаха през легендарната академия Ла Масия в бърза последователност, като Лионел Меси, Шави, Карлес Пуйол, Жерар Пике и Серхио Бускетс са част от списъка.

Това доведе до огромен успех на Каталунците, които спечелиха Шампионската лига четири пъти за девет години, като същевременно доминираха и във вътрешните турнири.

Макар че бяха на върха в Ла Лига, когато настоящият сезон беше спрян поради пандемията от коронавирус, наследниците на Иниеста от академията, не успяха да достигнат блясъка му.

Въпреки че признава, че клубът никога повече няма да има такова струпване на талантливи възпитаници на школата, Иниеста все още вярва, че Барселона може да продължи да печели титли.

„Това поколение никога няма да се повтори, но това, което следва, не трябва непременно да е по-лошо по отношение на успехите на клуба“, каза Иниеста в интервю за The Guardian.

„Видях Пуйол да си тръгва, видях как Виктор [Валдес] си тръгва, а след това Шави… концентрираш се в ежедневието си, все още имаш страхотен отбор около себе си, топ играчи.“

Иниеста напусна Барселона, единственият клуб, за който някога е играл, през 2018 г., след като направи над 650 участия за клуба.

35 годишният играч все още играе за Висел Кобе в J-лигата, но повтори, че иска един ден да се завърне на „Ноу Камп“ по някакъв начин.

„В момента се опитвам да удължа кариерата си като играч колкото е възможно повече. Искам да ритам топка толкова дълго, колкото мога, защото точно това ме прави щастлив“, добави той.

„Имам договор до следващата година, 2021 г., но разглеждам нещата в края на всеки сезон и се чувствам добре, мотивиран. Искам да продължа да играя и сме щастливи, че сме тук.“

„Когато това [кариерата му] приключи, винаги съм казвал, че бих се радвал да се върна в Барса. Всичко зависи от това как? В каква роля? В каква ситуация? Кой е в клуба? Сложно е. Но с всичко, което преживях там, всичко, което изпитвам, бих се радвал да се върна.“

Източник: FOTMOB

Категория: Футболни новини

Тагове:
Ла Лига, Барселона