Шест знаменитости с най-скъпите автомобилни колекции (ВИДЕО)

1
132
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

По някаква причина колекционирането на автомобили обикновено е популярно хоби сред богатите и известните. Но няколко знаменитости с особена мания към автомобилите са издигнали изкуството на колекционирането на коли на ново ниво, пише сайтът CelebrityNetWorth.

Вижте шестима запалени фенове на високите скорости с най-скъпите автомобилни колекции:

Дейвид Бекъм (Стойност на колекцията – 10-20 милиона долара)

Футболната легенда Дейвид Бекъм е един от многото професионални спортисти, вложили много пари и усилия в сглобяването на впечатляваща колекция от автомобили. Акцентите включват Bentley Bentayga, Rolls Royce Phantom Drophead Coupe (изчислено на стойност около 400 000 долара), McLaren MP4-12C Spider и дори няколко колекционерски мотоциклета.

Флойд Мейуедър (стойност на колекцията – 15- 25 милиона долара)

Автомобилният парк на Мейуедър, който е известен с лъскавия си лайфстайл, включва Bentley Mulsanne, Rolls Royce Drophead и Rolls Royce Phantom, няколко модела Ferrari, Lamborghini Aventador и много, много други. И според спортиста той обича да плаща колите си в кеш.

Ето видео от преди няколко години на Мейуедър, показващ някои от колите си:

Джери Зайнфелд – (стойност на колекцията – 50-100 милиона долара)

Комикът Джери Зайнфелд е известен с това, че притежава една от най-големите колекции от автомобили Porsche в света. Той притежава толкова много, че преди няколко години продаде на търг 15 от тях за общо 22 милиона долара, и има гараж за 1.4 милиона долара в горен западен Манхатън, специално за съхраняване на част от колекцията му. Той притежава 10 броя Porsche Boxster, Porsche 550 Spyder от 1955 г. със същия сив цвят като колата, карана от актьора Джеймс Дийн, когато умира; както и Porsche 959, от която са направени само 339 бройки.

Дейвид Летърман – (стойност на колекцията – най-малко 50 милиона долара)

Бившият известен тв водещ и комик Дейвид Летърман има доста впечатляваща колекция. Акцентите на автомобилния му парк включват Porsche 356 1500 GS Carrera, Jaguar XK 140 от 1955 г. и Ferrari 288 GTO от 1985 г. на стойност 2,7 млн. долара, което е най-скъпата му кола.

Джей Лено – (стойност на колекция – 150 милиона долара)

От всички знаменитости, колекциониращи автомобили, Джей Лено вероятно е този, който е прекарал най-много време в гаража си – дори направи телевизионно шоу от него, подходящо озаглавено „Гаражът на Джей Лено“.

Интересът на Джей към автомобилите се насочва към ексцентричното и историческото, с участия като два парни автомобила Doble, оцелял Duesenberg Model X, един от едва девет оцелели Chrysler Turbine Cars и две коли, които някога са били собственост на Хауърд Хюз. Оценката на колекцията е на стойност 150 милиона долара. Той притежава и няколко McLaren-а.

Една от най-скъпите коли в неговия гараж е McLaren F1, който вероятно струва 17- 20 милиона долара. Тя е толкова скъпа, че застрахователната компания забранява на McLaren да държи три коли под един покрив наведнъж.

Автомобилът F1 на Лено е първият, внесен в САЩ.

Ето една обиколка на неговата колекция, която Джей Лено представя на CNN през 2016 г.:

Ралф Лорън – (стойност на колекцията – 350 милиона долара)

Модният магнат Ралф Лорън има една от най-известните колекции от автомобили в света, чиято стойност е около 350 милиона долара. Сумата се формира не просто от количеството на колите (въпреки че те са доста), но и на невероятно качество, с 1938 Bugatti 57SC Atlantic Coupe (един от четирите, правени някога), Ferrari 250 GTO от 1962 г. , Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupe от 1995 г., и не един, а пет Roadster Jaguar XK120 от 1950 г.

Лорън е почти толкова известен с колекцията си от коли, колкото и с модната си империя, а през 2011 г. той показа някои от най-добрите си автомобили в Musée des Arts Décoratifs в Париж за изложба: