Корнелия Нинова призова Георги Гергов да се оттегли от БСП

1
117
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова бизнесменът Георги Гергов да се оттегли от партията, съобщават от пресслужбата на левицата.

Социалистите от Пловдив се разграничиха Гергов, след като в сряда (22.04) в „Тази сутрин“ той обяви, че мерките на правителството срещу пандемията са навременни и то трябва да бъде поздравено.

„Г-н Георги Гергов твърди, че парламентът не трябва да се свиква, а министър-председателят трябва да се отчита на пресконференции. Неговите предложения влизат в сериозна конфронтация с решения на колективните органи на партията. Гергов удря в същностни политики на БСП. Ако му е останало и най-малко достойнство, трябва да се оттегли от партията“, казва Нинова.

По думите на лидера на социалистите Гергов не се съобразява с колективните интереси на партията, а гони само личния си интерес. „Да определи в кой отбор иска да играе“, каза още тя. 

Освен социалистите от Пловдив, несъгласие с твърдения му изразиха от местните структури на БСП във Видин,  Шумен, Ботевград и Стара Загора.