KAI WASABI BLACK Bread knife 6723B – Нож за хляб 23cm

2
177
Добави коментар

Описание KAI WASABI BLACK Bread knife 6723B – Нож за хляб 23cm

Bread knife | 6723B Blade 9.0″ / 23,0 cm, Handle 12,6 cm

Ножът за хляб KAI WASABI BLACK Bread knife 6723B – вълнообразно острие подходящо за рязане на хляб.

Характеристики на ножа за хляб KAI WASABI BLACK Bread knife 6723B: Серия: WASABI BLACK Модел: Bread knife 6723B Материал на дръжката: водоустойчива полипропилен с покритие от бамбукова пудра Материал на острието: Полирана неръждаема стомана Заточване на острието: вълнообразно Дължина на острието: 23 см Дължина на дръжката: 12,6 см Твърдост на острието: 58 ± 1 HRC Подходящ за: рязане на хляб и печива Фирмата KAI е производител на висококачествени и изключително остри японски кухненски ножове.

Черната серия Wasabi Black може да проследи своя произход до японските общински кухни. Благодарение на успешната комбинация от трайна функционалност и острота, стабилно качество на материала и минималистичен дизайн, многобройните ножове от серията са предназначени за улеснена на и непрекъсната употреба и убеждават с впечатляващото съотношение цена – производителност.

Серията дължи лесната си употреба благодарение на водоустойчивата пластмасова дръжка – приятното усещане за което е постигнато чрез добавяне на бамбуков прах. Матовата черна дръжка и силно полираното острие от неръждаема стомана 1К6 с твърдост от 58 ± 1 HRC ( метод на Рокуел за измерване твърдостта на металите ), са перманентно формовани заедно, което изключва натрупването на мръсотия.

Ножовете от серия Wasabi Black, са изключително качествени и са изгодна инвестиция за всеки дом или за професионална употреба.

Употреба, поддръжка и съхранение: Да се използва за рязане върху предназначени за това повърхности ( дъски за рязане от дърво, пластмаса ) . Да не се реже върху повърхности изработени от стъкло, порцелан, камък, метал и други подобни. След употреба да се измива на ръка с гъба и миещ препарат, след което да се подсуши с мека кърпа или хартия. Да не се ползва съдомиялна. Да се съхранява на място в което няма да има допир до предмети от метал или нещо с по-висока твърдост. Най – добре да се съхранява на стойка за съхранение на ножове.

При нужда от заточване препоръчително е това да става на ръка върху камък за заточване от сериите на КАЙ ( водни камъни ) или други със същите характеристики. Важно е да се запази същият ъгъл ( градус ) на заточване, който е упоменат във всяка книжка придружаваща ножовете КАЙ. За двустранно заточените серии този ъгъл е 15 градуса.