Дрескод за офиса: Какво диктуват правилата и как да ги прескачаме със стил

3
321
Добави коментар

Топлите месеци ни карат да бъдем по-разкрепостени в облеклото, а когато прекарваме времето си основно в офиса, нямаме право на грешки

Всяка дама е чувала сентенцията на Коко Шанел: Ние нямаме втори шанс, ако искаме да направим добро първо впечатление! На родна почва също си имаме подобни поговорки и няма какво да се лъжем, обикновено именно по дрехите ни посрещат, а как ни изпращат – зависи и от нас самите вече.

Ако притежавате онази харизма, която се приписва на неотразимите, чаровните и положителните личности, не ви остава нищо друго, освен да вложите старание и да подчертаете стилната си визия. Така със сигурност ще спечелите не само внимание от страна на околните, но и ще постигате целите си, уверени и със самочувствие.    

Златните правила, които изисква дрескодът за офиса

Ще се спрем само на няколко основни препоръки от дизайнерите, които ще ви помогнат да си изградите стратегия за деловите находки в гардероба ви. Има правила, с които не бива да правите компромис, защото това ще се отрази не само на изражението на лицето ви, но и на способността ви да бъдете напълно отдадени в професията си.

Затова носете дрехи, които ви карат да се чувствате удобно!

Не търсете непременно реакции, провокирани от сексапила ви. Бъдете умерени тук и загадъчни, така че да въздействате, но без да ставате повод за присмех.

И в никакъв случай, никога не бъдете безлични! Сив костюм притежава всяка от нас, но ярките акценти, които умело може да вплетете, ще ви превърнат в истинска модна икона.

Съобразени с цялостното ви излъчване трябва да бъдат също прическата, маникюрът и аксесоарите. Независимо дали носите косата си дълга или къса, тя трябва да открива очите и усмивката ви, така че да събужда доверие във вас. Оцветените в сигнални тонове кичури не са особено подходящи, или си го позволявайте по изключение с помощта на специални шампоани, които се измиват бързо.

Гримът трябва да присъства задължително, но да изтъква предимствата ви, а не да фокусира погледите на всички и да е прекалено интензивен. Тези техники запазете за вечерните партита.

Маникюрът позволява известна свобода, но отново – не изпадайте в комични ситуации, включващи крещящи нюанси, обилно количество брокат и блестящи камъчета. Тези детайли са излишни и няма да изглеждате по-красива с тях.

Да си дойдем на дума за любимите обувки! Повечето жени ги издигат в култ и има защо. Само благодарение на тях, настроението ни се подобрява с няколко пункта. Но за целта трябва да ни създават и комфорт. Когато носите токчета, предпочитайте модели с отлична извивка, подходяща за вашите крака.

Дори да нарушим догмите, ще си позволим един съвет: в горещините му отпуснете края и не слагайте телесни чорапи, както са ни учили през годините. Ако смятате, че това е допустимо във вашата работна среда, не робувайте на тези схващания.

Да се опълчим на зададените рамки, без да си личи

И като говорим за леки нарушения, трябва да можем да си позволим някои волности, защото все пак идват топлите дни, в които експериментите ни вдъхновяват.

Деловото облекло винаги може да бъде разчупено с ефирна копринена блуза, а малката черна рокля с пъстър колан или фишу.

Играйте и се движете по ръба на строгия аутфит и спортно-елегантния, като комбинирате ефектни дънки със семпло сако и едноцветен топ.

Изберете риза с къс ръкав, която прикрива презрамките на бельото, но не е скучна и ви дава лекота през лятото.

Някои ниски сандали се вписват чудесно, ако съумеете да им намерите приложение в синхрон с рокля или дълга пола с плисе.   

Бъдете дръзки и винаги се водете не само от рамките, а и от индивидуалните си предпочитания!