Положителни страни от живота на село

1
145
Добави коментар
djunev
djunev

Колкото и да Ви е странно, животът на село има редица предимства.

Ето и някои от тях:

Чистият въздух и тишината (въпреки факта, че всяко семейство има 1-2 коли, техният брой и шум не могат да се сравнят със ситуацията в града). И най-важното – природата. Поне това смятат повечето младежи, млади семейства, решили да живеят на спокойствие в крайградските села.

Друг читател на Naselo.net мисли следното:

Вярвам, че в живота на селото има много положителни страни. Първо, в селото има свеж, чист въздух, прекрасна тишина, малко шум= Второ, водата е безплатна, чиста. Трето, има по-малко опасности за живота.

 

Мнението и на друг читател:  Разбира се, това е неговото собствено домакинство, природа, чист въздух. Също така в селото няма суматоха (странични шумове на „село“ не се наблюдават), слаб трафик, почти няма фабрики и заводи. Голям плюс на селото е, че всяко семейство има собствена градина, в която може да бори стреса.

Свобода, добри отношения със съседи (нещо, което градското население няма да разбере), чист въздух и тишина.

Много още можем да пишем за предимствата на селото пред градския живот, но трудно ще го разберете, ако не опитате. Не случайно много столичани предпочитат уикендите да посещават къщи за гости, намиращи се в някои села, само и само да се отдалечат от София, тъй като през седмицата са били в стресова ситуация, под напрежение, под шум, което несъмнено води до негативен начин на водене на живот.

Досега в обществото съществува мнение, че едно село е забравено от Бога кътче, където няма удобства за нормален живот и няма възможности за развитие. Всъщност селото днес се развива толкова динамично, колкото и градът.

Особено правилно е твърдението, по-горе,  за селата, намиращи се край големите градове. Факт е и, че цените на подобни селски имоти не са никак евтини, но пък веднъж закупили си имот на село, то животът Ви би се променил изцяло.