Селският туризъм става все по-търсен от гражданите в България

1
156
Добави коментар
djunev
djunev

Селският туризъм става все по – предпочитан, особено от жителите на големите градове.

Какво точно представлява понятието „СЕЛСКИ ТУРИЗЪМ“?

Има се предвид следното: Почивка на село, било то в стара къща, или пък във вила, къща за гости, хотел, намиращ се в българско село.

Селският туризъм се асоциира и с допира до селския живот като атмосфера, начин на хранене и прекарване на свободното време.

Селският туризъм може да се съчетае с алтернативни спортове, в това число рафтинг, планинско колоездене, риболов, както и много други сходни.

Популярност добива и понятието „агрофитнес“, което включва физически дейности, свързани с живота на село – цепене на дърва, бране на грозде и билки, хранене и миене на животните, яздене на коне, доене на крава – все неща, които не могат да се правят в никой хотел, пък било то и в планински курорт.

В България има села, които, след като посети, даден човек се влюбва в тях. Такива са селата Долен, Ковачевица, Сенокос и много други, за които можете да научите от проект На Село.

Любезно отношеине от жителите на селата няма как да се види в големия град, където всеки е изнервен, под стрес и напрежение. Именно и това прави така, че интересът към селото да е по-голям.

Къща за гости е имот, който предлага възможност за наемане на отделна стая. Обикновено, вилите имат условия за самостоятелно приготвяне на храна, докато в къщите са гости, туристите се настаняват и се изхранват от домакините. Вилите се наемат за уикенд, докато при настаняване в къща, често се срещат запитвания за по-дълъг период от време.

Старинните църкви, пазещи вековни истории, също впечатляват посетителите на българските села. Автентичност, вековна красота, легенди и истории, които можете да научите от някоя баба или дядо, правят така, че да заобичате посетеното село и да искате да прекарате всеки уикенд там. На село, на мястото, което се наблюдава БЕЗВРЕМИЕ.