Блогът на Апостол Апостолов :: СВЕТЪТ ПАК СРИТА ЛЪЖЛИВИЯ МУЖИК

2
151
Добави коментар

                                                   КРЕМЪЛ ФАЛШИФИЦИРА ИСТОРИЯТА

 

Окупираните и поробени от съветската армия страни България, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Словакия, подкрепяни от САЩ, излязоха с обща декларация по повод 75 години от края на Втората световна война.

В документа без изрично да е посочен управленският режим в Москва, достатъчно ясно е формулиран упрек за манипулация на историята от страна на Русия.

Макар и май 1945 г. да донесе край на Втората световна война, с това не дойде свобода за цяла Европа. Централната и източната части на континента останаха под управление на комунистически режими в продължение на почти 50 години. Балтийските държави бяха окупирани противозаконно и анексирани, а Съветският съюз сграбчи останалите народи в желязна хватка чрез неимоверна военна сила, репресии и идеологически контрол, се казва в декларацията.

Посочва се също и че изкривяването на историческите събития, които доведоха до Втората световна война и до разделянето на Европа като неин резултат, е тъжен опит да се подправи историята.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.