Когато поръчката стига до бара преди сервитьора

3
239
Добави коментар
Eltrade
Eltrade

Или как да ускорите обслужването на вашите клиенти на открито

Ето, че ресторанти, барчета и кафе-сладкарници получиха правото да отворят градини и тераси при спазване на строги противоепидемични мерки.

Откритите площи на заведенията обикновено са физически отдалечени от кухнята и бара. Когато клиентите са съсредоточени в тези пространства, обслужването става по-бавно. Как да го ускорите?

Взимането на клиентска поръчка чрез таблети или смартфони е чудесно решение за оптимизиране на процеса. Ако използвате във вашия обект търговски софтуер „Детелина Премиум“, можете да добавите към него още един модул – POS за Android.

POS за Android е приложение, с което сервитьорът взима поръчката и тя в реално време се записва в базата данни на търговския софтуер. Системата изпраща команда към различни видове кухненска POS периферия. Бар принтерът веднага разпечатва бележка с напитките и барманът разбира какво трябва да сипе. Готвачите в ресторанта получават на кухненския дисплей или кухненския принтер информация за ястията, които клиентът е поръчал.

Този начин на работа позволява маркиране на поръчките една след друга от няколко маси, като веднага те се изпращат към кухнята и бара. Това предотвратява евентуално забавяне на тяхното изпълнение.

И като говорим за таблети и мобилни телефони, на тях можете да инсталирате и модул „Детелина мобилни справки“, за да следите във всеки един момент какъв е оборотът на обекта, какво и кога се продава най-много и ред други полезни справки, които да ви помогнат да управлявате от разстояние бизнеса си.

Хубавото време едва започва, оживлението на открито предстои. Затова побързайте да се подготвите за сезона, като се абонирате за приложенията POS за Android и „Детелина мобилни справки“, за да обслужвате клиентите си по-бързо и качествено.