Струва ли си да търсите апартамент под наем във Варна без посредник

3
162
Добави коментар
bultag
bultag

Когато ви се наложи да търсите жилище под наем, имате две възможности – да опитате сами или да се обърнете към агенция за недвижими имоти. Понеже наемането не е толкова ангажиращо, скъпо и рисково, колкото покупката на имот, решавате, че ще се справите сами и ще спестите комисионната. Отваряте сайтове и вестници и в колонките с обяви „Наеми“ отбелязвате обявите „апартамент под наем, Варна, без посредник“. Спокойни сте, защото виждате, че във Варна се предлагат множество апартаменти под наем от собственик. Започвате да звъните.

Много от обявите са фалшиви или изтекли

Особено сред безплатните недействителните и фалшивите обяви са нещо обичайно. Никой не си прави труда да свали обявата за вече отдадената квартира. А зад голяма част от обявленията за апартаменти под наем във Варна без посредници се крият точно посредници – при това не от най-коректните. Установявате го лично, но след време.

Така в опит да избегнете комисионната, се забърквате с безкрайни огледи на жилища, които нямат нищо общо с вашите изисквания. Водите безсмислени разговори с хора, които уж отдават жилище под наем във Варна директно от собственик, но се оказва, че само са чували кой е собственикът. Точно тази квартира, която отговаря идеално на условията ви, току-що е наета, но пък има нещо още по-добро…

Вероятно пак ще стигнете до брокер

В такава ситуация, притиснати от изтичащото време, отчаяни от нескончаемите огледи на напълно неподходящи жилища под наем, отстъпвате пред най-напористия брокер. За жалост в повечето случаи той се оказва некоректен, безхаберен и привлечен единствено от възможността за комисионна.

След още загубено време и нерви в опит да намерите във Варна своя апартамент под наем без посредници, най-после вземате осъзнато решение да потърсите помощта на професионален брокер от реномирана агенция.

И когато превърнете това решение в реалност, процесът тръгва много бързо. Случва се да откриете своята квартира дори при първи-втори оглед

По ваше желание, брокерът ви осигурява типов договор за наем, разработен от юристи, специализирали в сферата на недвижимите имоти. Той надеждно ще защити правата ви на наемател и ще гарантира коректни взаимоотношения с наемодателя ви.

Давате си сметка, че не е ясно, кое ви струва повече – комисионната, или загубеното време и средства в опит да я избегнете,

Когато вие отдавате апартамент под наем във Варна

Смятате, че е достатъчно да пуснете обява, че се отдава апартамент под наем във Варна  от собственик. Правите го. Звънят ви повече брокери, отколкото наематели. Минават дни наред в  безплодни огледи. Всеки ден, в който имотът стои без наематели, губите.

Затова премислете отново – дали пропуснатите ползи, нервите и несигурността не ви струват повече от комисионната, срещу която ще получите професионални брокерски услуги.