Избор на керамични плочки, какво трябва да знаем?

2
137
Добави коментар
djunev
djunev

Избор на керамични плочки, какво трябва да знаем?
Магазин за керамични плочки – как да изберете правилния облицовъчен материал
Керамичните плочки се използват широко като облицовъчен материал за жилищни и нежилищни сгради, тротоари, градински пътеки и басейни. Голям асортимент от тези продукти се предлага от магазина за керамични плочки, което предоставя възможност да направите избор в зависимост от нуждата.

Свойства на керамичните плочки
Керамичната плочка или плочката е може би един от най-популярните довършителни материали. Каква е причината за това търсене? На първо място, широка наличност: огнеустойчивост, здравина, устойчивост на цвета и устойчивост на износване – това са характеристиките, за които керамичните плочки са толкова търсени. Най-често керамичните плочки се използват като облицовъчен материал за подове и стени. Плочката осигурява не само защитна функция, но и естетическа.

Какво да търсите при избора на керамична плочка? Какво е важно при избора на плочка? | Керамична плочка – не правите грешка с избора!
След като сте решили вида на керамичната плочка, трябва да вземете предвид нейния калибър и тон. Манометърът за плочки се отнася до действителния размер на плочката в милиметри. Поради технологичните особености на производството, не всички плочки произвеждат идеален, номинален размер, така че пакетът трябва да съдържа както номиналния (например 200 x 200 mm), така и действителния размер (198 x 198 mm). Цветът на керамичната плочка е хроматичният нюанс на цялата партида материал. Както при калибъра, е трудно да се даде на цялата партида един перфектен тон, следователно има стандарти за отклонения, които винаги са посочени на опаковката.

В магазините за керамични плочки има много вносен материал. Най-популярните са испански („Azahar“, „Azteca Ceramica“, „Baldocer“), италиански („Acif“, „Capri Ceramiche“, „Lord Ceramica“) и полски („Cersanit“) плочки.

Екипът на Gstroi.com Ви съветва да се консултирате със строител, преди да направите покупка на подобни продукти.

За Gstroi
G STROI Георги Игнатов

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0897 446 490