Уолтър Блекман: Джордж Флойд „не е герой“, а „Black Lives Matter е терористична организация“

2
98
Добави коментар
setlans
setlans

„Black Lives Matter е терористична организация“, а Джордж Флойд „не е герой“- това са част от думите на Уолтър Блекман, който е американски политик и републикански член на Камарата на представителите на Аризона.

Във видео, публикувано във Фейсбук и Туитър, той говори за проблемите в страната и посочва, че според него Флойд не е заслужавал да бъде убит.

Основната тема по която говори във видеото е, че Флойд е имал криминално минало и „левите“ не трябва да го издигат на пиедестал.

I DO NOT support George Floyd and I refuse to see him as a martyr. But I hope his family receives justice. https://t.co/qf3Nd7RnKZ— Rep. Walt Blackman (@Blackman1Walter) June 4, 2020

Флойд умря на 25 май, когато бе арестуван от полицай по подозрение, че се е опитал да използва фалшива банкнота от 20 долара. Според експертизата, той е умрял вследствие на задушаване, тъй като полицаят при ареста е притиснал врата му с крак за 8 минути.

Смъртта му подтикна хиляди американци да излязат на протести, рискувайки здравето не само на себе си, но и на околните, имайки предвид, че все още важат мерките срещу коронавирус. Много американци изразиха възмущението си от протестиращите, които разрушиха и ограбиха множество магазини и заведения, а също така отнеха живота на невинни хора.

„НЕ ПОДКРЕПЯМ Джордж Флойд и не мисля, че трябва да се гледа на него като на мъченик“, публикува Блекман в Туитър. „Но се надявам семейството му да получи справедливост“.

„Този човек не е добър“, казва той, като допълва, че Флойд е лежал в затвора цели 5 пъти и веднъж е опрял пистолет в корема на бременна жена, докато с други престъпници са извършвали обир.

Той признава: „някои хора ще ми се ядосат много“, заради неговите коментари, но „не бива да подкрепяме това… той не е герой. Той е престъпник, имал е престъпни намерения“.

Според аутопсията, Флойд е имал коронавирус, а в кръвта му са открити и фентанил и метамфетамин. Това е много любопитно, защото страничен ефект на фентанила е затрудненото дишане. Освен това, аутопсията показва и наличие на канабиноиди.

„Black Lives Matter е терористична организация“

В сряда, Блекман казва пред радио KFYI, че „Black Lives Matter е терористична организация“. Вследствие на това, Американският благотворителен комитет на приятелите, който работи за мир и социална справедливост в САЩ и който си партнира с Блекман, пусна изявление, че прекратява работата си с него.

Както споменахме в началото, протестите отнеха живота на невинни хора и ако трябва да сме по-точни – на 17 души, като трима от тях са убити от полицията.

Това означава, че броят на смъртните случаи от сегашните протести е по-голям от броя на невъоръжените афро-американци, убити през цялата 2019 година.

Друга важна информация е, че от 1004 души убити от американската полиция през 2019 година, 371 са бели, а 236 са черни.

Важно е да се спомене, че от тези убити хора, 20 бели са били невъоръжени и 10 чернокожи са били невъоръжени.

Защо не протестират белите? Защо няма White Lives Matter?

На много хора направи впечатление също, че мистериозни купчини с тухли се появяват на местата на протестите, без да има видима причина за тяхното присъствие. Появиха се и много клипове от Ню Йорк, Канзас, Далас и други градове, в които се вижда как са поставени палети с тухли без надзор и на много стратегически места.

Според някои, тухлите са поставени нарочно от полицията, а според други, те са поставени от екстремисти, целящи да нарушат мирните протести. Факт е, че и преди да се появят тухлите, протестите бяха всичко, но НЕ и мирни. Десетки магазини, ресторанти и коли бяха унищожени и продължават да бъдат унищожавани.

На някои блогъри им направи впечатление, че последно толкова масово се е писало за Black Lives Matter през 2016 година, когато бяха изборите за президент на САЩ, които бяха спечелени от Доналд Тръмп. Според тях, протестите са организирани нарочно и са насочени срещу него.

Припомняме, че на 3 ноември тази година ще се състоят следващите президентски избори. На тях един срещу друг ще се изправят Доналд Тръмп и Джо Байдън.

phoenixnewtimes / npr / nationalfile