Дигитален маркетинг – основни канали за трафик през 2020 година – Самотната

1
233
Добави коментар
djunev
djunev

В настоящата статия ще споменем за тенденциите, касаещи новата 2020 година, относно прииждащия към Вашият сайт трафик, както и на какво да наблегнете, за да сте актуални и да се радвате на много нови посетители в онлайн магазините си.

И така, нека споменме какво се случва днес, в края на 2019 година относно трафикът, който води до сайтовете.

Основен източник на трафик остава органичния такъв, с други думи, това е трафикът, който е натурален, т.е. предизвикан от нуждаещите се от информация. Когато потребител Х напише в търсещите машини дадена дума или фраза, и когато попадне на Вашият сайт, то тогава говорим за органичен трафик.

Огромни ресурси бяха инвестирани и в компаниите, които предлагат реклама, в това число Faceboo Ads и Google Ads. Може би двата канала се нареждат на второ място по трафик за България.

Слагаме ги  под общ знаменател, тъй като смятаме, че почти равна е инвестицията и за двете партньорски програми, и на Гугъл, и на Фейсбук, от страна на рекламонаемателите.

Третият тип източник на трафик, това е директният трафик. Много е трудно да предизвикате директни посещения, но не е и невъзможно. Ако ползвате офлайн реклама, то това е добър вариант за придобиване на директни посетители на Вашият онлайн магазин, или сайт, без значение в коя ниша е.

Четвъртият тип трафик, това е трафикът от социалните канали – тук включваме натурален трафик от Facebook страници и групи, споделяния и други, както и от Туитър, Пинтерест, Mix com и много други социални мрежи.

Имейл маркетинг трафикът също намира присъствие в настоящата година и се очаква да бъде засилен през 2020 година.

Шестият тип трафик, на който трябва да наблегнете през 2020 година, това е трафикът от блогове, влогове и директории.

Е, уважаеми читатели, по-горе ВИ представихме шест от основните източници на трафик, които биха могли да спомогнат за Вашият бизнес онлайн. Често, когато ние, екипът на компанията, консултираме клиенти, насочваме вниманието към всичките източници, като даваме приоритет на най-важният тип – а именно, органичният трафик от търсещи машини.

Вярваме, че основен източник на трафик ще бъде органичният и през новата 2020 година.