Как да прикриете излишните килограми с помощта на дрехите?

1
210
Добави коментар
svetla58
svetla58

  Тъй като през последните няколко месеца се движихме по-малко от обичайното и изразходвахме по-малко калории, не е изненадващо, че доста от нас са наддали няколко кг отгоре. Наддаването на тегло е абсолютно нормално и не  е нещо, от което трябва да се притесняваме. Време е да се научим да обичаме тялото си такова, каквото е и да приемем тези няколко “излишни” килограма. В днешната статия ще споделим няколко трика как да замаскирате недостатъците на фигурата си с помощта на дрехите.

Носете дрехите си по размер

Ако сте мислили, че торбестите суичъри и рокли с качулки ще ви помогнат да прикриете излишното тегло, то сте тотално в грешка. Големият размер прави фигурата ви безформена и само добавя визуален обем. Опитвайте се да носите дрехите с вашия размер – нито прекалено торбести, нито прекалено прилепнали.

Не експериментирайте с цветни щампи

Когато избирате цветове, опитайте се да не се развихряте твърде много. Не е тайна, че облеклото с цветни щампи, може да ви направи визуално по-обемни. Същото правило важи за много светлите цветове. Избягвайте бели дънки, панталони, рокли и чорапогащи. По-тъмните нюанси ще ви помогнат да изглеждате по-стройни.

Избягвайте плисенето

Гънките върху дрехите придават обем, а прекомерно широките силуети ще ви направят визуално по-големи, така че бъдете внимателни. Ако се опитвате да маскирате обема на бедрата, вашият избор са прави панталони, дънки и поли.

Не пренебрегвайте “магията” на вертикалното райе

Друго правило в модата – вертикалното райе визуално ви разтяга. Можете да се смеете на класическия трик или да се уверите сами, че наистина работи.

Изберете дрехи, които пасват

Има мит, че дългите пуловери, суитчъри и тениски могат да скрият пълнотата. Така че това изобщо не е така. Обемен дълъг пуловер или тениска само ще създаде дисбаланс на цялото изображение, визуално ще направи краката по-къси, а задните части – повече. Изберете модели точно под талията. 

Изберете правилното бельо

Изберете вашето бельо внимателно. Ако бикините стягат твърде много кожата, това не само може да причини дискомфорт и дразнене на интимната зона, но и да изглежда доста непривликателно. Същото нещо важи и при сутиена – гърдите изглеждат много по-зле, когато не сте с правилния размер.