5 неща, които да запомните за автомобила си

9
307
Добави коментар
wseo
wseo

Колкото и да са полезни, все някога автомобилите ни ни донасят тревоги и неприятности, за които не сме си и помисляли, когато сме ги купували. Все нещо ще се случи – ще спукате гума, ще ви се повреди някой стъклоповдигач или ще забравите ключа за колата в самата кола. Ей такива неща, които колкото и сериозни или несериозни да са, ни тревожат и стресират. Затова е време да си поговорим за някои неща, които ще ви помогнат да останете в крак с всичко и да не се тревожите за излишни неща.

1. Правете редовна проверка на автомобила

Карайте автомобила си в сервиз поне веднъж на половин година. Дори и да върви чудесно, е хубаво да сте подсигурени, особено ако самите вие не разбирате нищо от механика. Никога не се е сигурно дали някой стъклоповдигач не се е повредил или пък трябва да се долее масло – ако просто сядате зад волана и това не ви интересува, запишете в планерите, че трябва да закарате колата някой да я види. Това ще е от помощ във всички ситуации.

2. Плащайте си гражданската отговорност

Никой не обича да се занимава с глоби, най-вече за неплатена гражданска отговорност. Голяма част от фирмите, които я предлагат предлагат плащане онлайн на гражданската отговорност, както и на други неща, което пък от своя страна ще ви спести разходки и няма да губите време в чакане.

3. Маслото!!!

Да, да, знаем, че вече го споменахме, но ако не беше важно, нямаше да си направим труда. Ако не можете да запомните, то си направете някъде напомняне – в телефона или в някой планер или приложение – че трябва да проверявате нивото на маслото в колата си и ако се налага, да доливате. Масла за коли могат да се намерят във всяка бензиностанция, както и онлайн. Не е чак толкова трудно занимание.

4. Не забравяйте документите

Никога, ама никога не сядайте зад волана без да сте убедени, че у вас са всички налични документи – както на автомобила, така и вашите. Шофьорска книжка, документи на колата, дори талон и личната ви карта – те задължително трябва да бъдат у вас. Първо, че те ви носят поне някаква защита, но и ако ви спре полиция е винаги по-хубаво да са у вас, отколкото да не са – никой не обича глоби.

5. Акумулаторът

Не позволявайте на акумулаторът ви да падне. Ако се случи момент, в който да не можете да използвате автомобилът си, то се постарайте поне веднъж на ден-два просто да го припалвате. Така няма шанс акумулаторът ви да падне и да се окажете в положение, че не можете да отидете никъде.

Посетители:
8