Как да се справим с неудобните нови сандали?

2
115
Добави коментар
svetla58
svetla58

Поносете ги първо у дома

Първото и най-важно нещо, когато купувате нови обувки (каквито и да било) е да ги разтъпчите вкъщи. Освен че така ще се поотпуснат, то ще установите навреме кои са места, на които ви убива. Така ще знаете какво трябва да направите, за да превърнете обувките от неудобни в удобни.

Защитен молив срещу появата на мазоли

В аптеките можете да намерите специални моливи, които намаляват триенето на повърхностите поради хидрогенирано растително масло, стеарилов алкохол и феноксиетанол – създават защитен филм и омекотяват кожата.  Нанася се върху чиста и суха кожа на краката в местата, където е възможна появята на триене за предотвратяване образуването на мазоли.

Използвайте вазелин

Ако под ръка нямате специален продукт, тогава можете да използвате вазелин – лесно е да го намерите дори в най-примитивната аптека. Също ще свърши чудесна работа .

Нанесете талк или бебшка пудра

Друг начин за минимизиране на триенето е използването на талк. Продуктът ще намали триенето и ще ви помогне да прекарате цял ден с новите си обувки. Друг вариант е да вземете бебешка пудра и да я нанесете на места, където има триене. Но, за жалост, този метод не работи много добре в горещината – веднага щом кракът започне да се поти, действието приключва.

Вземете чорапи със себе си

Ако дори след всички ритуали изпитвате затруднения да движите краката си заради болка, спрете да страдате и сложете чорапи със сандалите си. Това не е толкова странно или демоде вече, а напротив … Така че пробавйте нещо различно!