Селта – Барселона

1
146
Добави коментар
chaikata19
chaikata19

Във Виго ще бъде интересно, защото Селта посреща Барселона на “Балаидос” в среща от 32-ия кръг на Ла Лига. С това превю ще се опитаме да ви помогнем за по-успешни футболни прогнози за срещата.

 

Нека започнем с шампионите. Барселона вече не са лидер в Ла Лига, а битката за титлата с Реал Мадрид е толкова оспорвана, че всяка точка е от значение. В момента двата гранда са с равен брой точки, но мадридчани имат предимство в преките двубои. За Барселона едно е сигурно – място за грешка тук няма.

 

Преди броени дни Барселона посрещна Атлетик Билбао, като двубоят не бе никак лесен за “лос кулес”. Иван Ракитич донесе победата през втората част, но в играта на домакините се забелязаха доста проблеми. На моменти отборът на Кике Сетиен не се чувстваше уверен на терена, а Атлетик имаха добри шансове за гол.

 

Лятното попълнение Антоан Гризман продължава да не успява да намери себе си на “Камп Ноу”. Французинът бе сменен рано срещу баските, а влезлият Ансу Фати раздвижи играта на Барса. Нищо чудно младокът да бъде предпочетен пред Гризман в събота.

 

Домакините от Селта са във възход. В последните два кръга отборът на Оскар Гарсия направи две важни стъпки към спасението. Селта спечели последователно срещу Депортиво Алавес и Виляреал.

 

Срещу Виляреал не бе лесно, но ветеранът Яго Аспас отново блесна с победен гол срещу “жълтата подводница”. Аспас има вече 11 гола в първенството, като той е водещ реализатор на Селта. Защитата на Барселона ще трябва да внимава изключително много с него на “Балаидос” в събота.

 

В нашите футболни прогнози можем да ви посъветвате да внимавате тук. Барселона не е в най-добрата си форма, а Селта е във възход – две победи в последните два кръга. Ако не покажат добър футбол, каталунците могат да имат наистина сериозни проблеми при това гостуване във Виго.