Волфсбург – Байерн Мюнхен

1
136
Добави коментар
chaikata19
chaikata19

Новият стар шампион на Германия Байерн Мюнхен гостува на Волфсбург на “Фолксваген Арена” в двубой от последния 34-и кръг на Бундеслигата. Останете с нас, за да ви представим нашите футболни прогнози за днес за този сблъсък.

 

Обективно погледнато, тази среща има далеч повече значение за домакините от Волфсбург, отколкото за Байерн. Баварците вече спечелиха титлата, като за тях е без значение как ще завърши гостуването им на “вълците”. По-скоро очакваме Ханзи Флик да експериментира със стартовия състав, давайки шанс на по-млади и рядко играещи футболисти да блеснат. Така бе и срещу Фрайбург преди седмица, когато няколко млади момчета записаха минути с фланелката на Байерн.

 

Най-вероятно мачът ще има повече значение за реализатора на шампионите Роберт Левандовски. Полският таран се бори за първата си Златна обувка на Европа, като за момента той има 33 вкарани гола в Бундеслигата. Със сигурност обаче той ще иска да добави още няколко в последния кръг.

 

Колкото до Волфсбург, “вълците” ще опитат да задържат шестото място в класирането. В момента те имат равни точки със седмия Хофенхайм, но имат по-добра голова разлика. Победа в събота ще им гарантира шестата позиция в крайното класиране.

 

Волфсбург “загряха” за тази среща с убедителна победа с 4:1 над Шалке 04 в Гелзенкирхен. Холандското острие Воут Вегхорст вкара два гола, докато Мбабу и Жоао Виктор също се разписаха за “вълците”.

 

Мехмеди и Пауло Отавио все още лекуват травми във Волфсбург, като същото може да се каже за Карамоко, Вилиам и Инасио Камачо. Междувременно Байерн е без цяла камара футболисти – Тиаго, Толисо, Алаба, Перишич, Коутиньо, Гнабри и Сюле.

 

В нашите футболни прогнози за днес смятаме, че макар и с експериментален състав, Байерн Мюнхен може да затрудни Волфсбург на “Фолксваген Арена”. Очакваме домакините да подходят с повече мотивация, предвид ситуацията, но не изключвайте напълно шампионите от сметките. Не се знае какво ще предложат младите футболисти на Байерн.