Дженоа – Ювентус

1
136
Добави коментар
chaikata19
chaikata19

Дженоа посреща шампиона Ювентус на “Стадио Луиджи Ферарис” в двубой от 29-ия кръг на Серия А. Предлагаме ви нашите спортни прогнози за днес за тази среща. Нека започваме.

 

Дженоа продължава да се движи на ръба в италианското първенство. В момента “грифоните” са 17-и в класирането с 26 точки, но на само точка пред 18-ия Лече и зоната на изпадащите. Както сами виждате, ситуацията за Дженоа може да се промени всеки момент към по-лошо. Изводът е, че отборът на Давиде Никола има нужда от максимално висок брой точки до края на сезона. Лошото е, че сега те ще трябва да срещнат Ювентус.

 

В предходния си двубой Дженоа спечели точка при визитата си на Бреша. Срещата на “Марио Ригамонти” завърши с равенство 2:2. Дженоа губеше с два гола разлика, но голове от дузпи на Яго Фалке и Андреа Пинамонти спасиха гостите от загуба.

 

Ювентус ще опита да направи още една уверена крачка към ново Скудето. В момента “бианконерите” са начело в Серия А, имайки четири точки аванс пред втория Лацио. В момента всяка една победа ще доближи отбора на Маурицио Сари до златните медали.

 

“Старата госпожа” загуби финала за Купата на Италия срещу Наполи, но пък отборът е перфектен откакто първенство бе подновено – две победи от два мача и голова разлика 6:0. Сари не може да бъде недоволен от това.

 

В предишния си двубой Ювентус постигна категорична победа с 4:0 над Лече у дома. Домакините вкараха всичките си четири гола след почивката. Пауло Дибала откри, а Кристиано Роналдо удвои от дузпа. До края на срещата Гонсало Игуаин и централният бранител Матайс де Лихт също се разписаха.

 

В нашите спортни прогнози за днес ви съветваме да вярвате на Ювентус за това гостуване в Генуа. Шампионите са твърдо решени отново да грабнат титлата, а Дженоа не е отбор от тяхната класа.