Шийтаке, майтаке и рейши капсули – комплекс

1
146
Добави коментар
forlifebg
forlifebg

Описание Какво представлява Шийтаке, майтаке и рейши капсули – комплекс?

Шийтаке, майтаке и рейши капсули – комплекс е уникален, натурално чист продукт, произведен единствено от трите вида гъби в България. Познати с множеството си полезни свойства за организма и комбинирани в един продукт, гъбите спомагат общото здраве на тялото и нормалното функциониране на имунитета. Действат благоприятно при алергии и детоксикират организма.

Високото им съдържание на витамини, минерали и аминокиселини ги прави чудесно допълнение към хранителния режим на всеки, който изпитва затруднения да се храни разнообразно. Особено при строг хранителен режим, шийтаке, майтаке и рейши капсули ще добавят нужното на тялото количество желязо, магнезий и протеин.

Гъби шийтаке в капсули

Гъбите шийтаке са едни от най-популярните в световен мащаб. Ценени са за своя богат вкус и разнообразни ползи за здравето. Съединенията в шийтаке могат да помогнат в борбата с рака, да засилят имунитета и да поддържат здравето на сърцето. Те са с ниско съдържание на калории, богати са на фибри, както и витамини от група В и някои минерали. Хранителните вещества, които се съдържат в натуралните шийтаке гъби, са:

РибофлавинСеленВитамин В5ЦинкФолатВитамин Д

Шийтаке съдържат и много аминокиселини, като тези, които откриваме в месните продукти. Консумацията на тази гъба или приемът на шийтаке капсули е изключително подходяща за вегани и вегетарианци, които желаят да си набавят необходимата доза желязо.

Гъби майтаке в капсули

Майтаке на японски означава „танцуващи гъби“. Смята се, че гъбата е получила името си, след като хората танцували от щастие, когато я намерели сред природата, тъй като тя има невероятни лечебни свойства.

Гъбата майтаке е вид адаптоген. Това са растения, които помагат на организма да се бори срещу всякакъв вид психически или физически затруднения. Адаптогените помагат за регулиране на неуравновесените системите в тялото ни. Майтаке гъбите, освен в кулинарията, се използват и като лекарствени.

Майтаке са богати на:

бета-глюканивитамини В и Смедкалийфибриминералиаминокиселини

Учените продължават да изучават уникалния начин, по който гъбата поддържа цялостното здраве и се бори с болестите.

Гъбите майтаке възпрепятстват развитието на туморни клетки и се борят с развили се такива. Майтаке облекчават и страничните ефекти от химиотерапията, като гадене, повръщане, липса на апетит, косопад.

Консумирането на гъбата в ястия или приемането на майтаке капсули допринася за здрав имунитет, жизненост и дълголетие.

Гъби рейши в капсули

Гъбите рейши са един от основните елементи в източната медицина. Тя съдържа няколко молекули, като:

Тритерпеноиди – активни съединения, които притежават хепатопротективен ( свързан с устойчивостта на черния дроб към токсични въздействия),  антихипертензивен (въздейства на кръвното налягане) , хипохолестеролемичен (понижава LDL-холестерола) и антихистаминен (срещу алергични реакции) ефекти.Полизахариди Пептидогликани – основната съставка на бактериалната клетъчна стена. Неговата основна роля е да поддържа формата на клетката и нейната осмотична стабилност, характерна за почти всички бактерии.

Те са отговорни за нейното здравословно влияние върху организма ни и значителното повишаване на имунитета. Освен това приемът на рейши капсули има антиоксидантен ефект, бори състоянията на отпадналост, умора и депресия.

Използват се също в борбата срещу различните ракови заболявания. Гъбите рейши засилват имунната функция чрез въздействието си върху белите кръвни клетки, които помагат в борбата с инфекции и рак.

 

Състав: Всяка капсула съдържа изсушени и смлени на прах гъби Шийтаке (33,4%), Майтаке (33,3%) и Рейши (33,3%).

Начин на употреба: Дневна доза – 4 капсули. Приемат се по 2 капсули сутрин и вечер, 30 минути преди хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза!