Гръцки студено пресован зехтин „екстра върджин“

1
181
Добави коментар
forlifebg
forlifebg

Описание Студено пресован зехтин

Съставът на всеки студено пресован зехтин варира в зависимост от сорта, надморската височина, времето на прибиране на реколтата и процеса на екстракция. Една супена лъжица зехтин съдържа малки количества витамини Е и К и изобилие от полезни мастни киселини. Състои се главно от олеинова киселина (до 83%) и по-малки количества други мастни киселини, като линолова и палмитинова.

 

Зехтин „екстра върджин“

Истински „Екстра върджин“ студено пресован зехтин, току-що извлечен изцяло по механичен път в гръцкия ном Магнесия, административната област Тесалия.

Националното потребление на глава от населението е най-високо в Гърция – тя се нарежда на 4-то място в света по производство на зехтин.

Зехтинът „Екстра Върджин“ е най-слабо преработеният вид и се счита за най-здравословното за консумация натурално маслиново масло.

 

Гръцки зехтин

Форлайф избира да бутилира зехтина на един единствен производител, собственик на маслинова градина, който собственоръчно пресова маслините. Така вниманието към продукта е изцяло насочено към качеството на крайния резултат.

Веднъж щом опитате зехтина Forlife, ще се уверите че няма място и за капка съмнение в неговия произход – ароматът на маслини е осезаем.

 

Хранителна стойност на 100 г. Енергия/ Energy3352 kJ/ 815 kcalМазнини/Fats90.6 гОт които наситени/From which saturated14,6 гМононенаситени/Monounsaturated70 гПолиненаситени/Polyunsaturated6 гХолестерол/Cholesterol0 мгЗахари/ Sugars0 гФибри/ Dietary Fibers0 гПротеин/ Protein0 гСол/ Salt0 г

 

Максимална киселинност: 0,8% Стойност на пероксид: 20 mEqo2/кг

Ултравиолетова абсорбция:

К232 – макс. стойност 2,5

К270 – макс. стойност 0,22

К – макс. стойност 0,01

Съхраняване: На сухо и хладно място (18°C максимална температура)

 

Свързани статии със студено пресован зехтин: