Ламинат от клас 32 или 33

1
265
Добави коментар
penkov
penkov

При избора на ламинат е необходимо да се обърне особенно внимание на класа на износоустойчивост , защото именно той определя надеждността и трайността на ламинираният паркет. На нашият пазар можете да намерите ламинат от 31,32,33 клас устойчивост на износване. Почти невъзможне е да се каже кой клас ламинат е по-добър или по-лош , поради факта ,че всеки модел има своите специфични експлоатационни и технически характеристики и се употребява при различни условия.

Предимства на ламинат от клас AC32

Ламинираните паркети от 32 клас се наричат образно „търговски“, тъй като са предназначени за използване в помещения със повишено ниво на натоварване на пода. Ето защо монтирането на такива ламинати се извършва в голям спектър от помещения: обслужващи търговски сгради, магазини и офиси, къщи и вили.

Моделите от клас АС4 придобиха широко разпространение за употреба в жилищни помещения, тъй като са на разумни цени имат подходящи свойства за експлоатация за дълъг период от време. В зависимост от производителите ламината в домакинството може да бъде използван до 20 години.

Ламинат с клас 32 може да бъде поставен във всички жилищни помещения-спалня, хол, кухня и коридор, а изборът е огромен от декори с разнообразни дизайни.

Предимства на ламинат от клас AC33

Ламинираните паркети от 33-ти клас на устойчивост на износване са с право най-търсените сред търговските структури. Тези подови настилки са предназначени за използване в редица обществени, административни и социални учреждения: търговски центрове, болници, училища, детски заведения и др. Средният експлоатационен живот на ламинат с клас 33 при интензивно и постоянно натоварване е от 5 до 15 години (зависи пряка от производителя).

Моделите ламиниран паркет с клас АС33 са по-устойчиви на различни отрицателни влияния, издръжливи в сравнение с декори от по-нисък клас. Недостатък е, че цената на такива ламинати ще струва значително повече (дори е възможно за един производител разликата в цените за ламинат от различните класове да достигне 70-100%).

Ламинат с такъв висок клас на експлоатация може да бъде поставен в жилищни помещения, но често не се препоръчва това, защото и по-прости и по достъпни ценови модели могат да свършат същата работа.

 

Ламинираните паркети от 31 и 32 клас на експлоатация са по-подходящи за жилищни помещения заради приемливите си експлоатационни свойства, сравнително дълъг живот и атрактивни цени. Монтирането на такива декори с клас 32 може да се извърши в търговски помещения, ако в помещението има ниска проходимост.

За ламинат с клас 33 оптималните условия за експлоатация са помещения с високо ниво на натоварване на пода и значителен трафик.