Най-добрите фотоепилатори IPL – Мнения за Philips, Braun, Remington

1
158
Добави коментар
kremivanova
kremivanova

До преди появата на домашния фотоепилатор, трайно обезкосмяване на тялото беше възможна процедура единствено в козметични салони и то извършена от специалисти. Това обаче е скъпо удоволствие, което не всеки клиент може да си позволи. Поради тази причина много хора прибягват към бръснене, кола маска или епилиране. Това обаче са процедури, които изискват или много време или дори ускоряват растежа на космите. За много хора и болката се оказва непоносима.

С напредване на технологиите обаче, трайното обезкосмяване в домашни условия вече е напълно възможно. То е много по-достъпно, удобно и за да го прилагате не са Ви нужни никакви по-специални умения. Модерните фотоепилатори IPL са напълно безопасни и с тяхна помощ бихте могли да се отървете от досадното окосмяване само след няколко процедури за срок от около 6 месеца. Когато постигнете желания резултат, са нужни единствено поддържащи процедури на всеки 6-8 седмици, което ще Ви осигури копринено гладка и нежна на допир кожа за дълъг период от време.

Третирането с фотоепилатор е безболезнен и много ефективен метод за справяне с нежеланото окосмяване. С подходящото устройство процедурата се извършва бързо, а резултатите са видими още от около второто или третото третиране. В дългосрочен план, то ще Ви спести и много пари. Лампите на тези устройства са направени така, че да издържат дълги години, така че влагайки веднъж в покупката на подобен уред, проблема с нежеланото окосмяване е решен. Фотоепилаторът е подходящ за използване както и от дами, така и от мъже. Така, че чувствайте се свободни да го споделите с вашата половинка.

Много от тези уникални уреди са подходящи за третиране на цяло тяло, както и на лице. Те обаче не са ефикасни за определен тип кожа и цвят косми, за това преди да прибегнете към покупката на фотоепилатор, убедете се че той е подходящ за Вас. Също така, въпреки че тези уреди са безопасни, преди първата процедура прочетете внимателно указанията за работа. Това ще Ви осигури добри резултати и безопасност на работа.

Нашият избор за най-добрите IPL фотоепилатори в момента

В това ръководство сме подбрали едни от най-предпочитаните уреди в момента на пазара. Те са подбрани спрямо желанията, както и финансовите възможности на клиентите.

Фотоепилатор Philips Lumea BRI956 Престиж IPL

Виж цената
250 000 светкавици

Този модел на Philips Lumea е всичко, за което може да мечтаете. Елегантен дизайн, удобен за хващане, щадящ тялото Ви и не на последно място ефективен срещу нежеланото окосмяване.

Производителите гарантират много дълъг живот на лампата със до 250 000 светкавици, което се равнява на близо 20 години използване на апарата.

Glide / Slide & Flash – плъзгайте устройството по кожата си

Едно от най-големите предимства на този фотоепилатор е това, че разполага със специален режим, който както улеснява така и забързва третирането на желаните зони. С негова помощ може да приплъзгвате уреда по кожата си и той автоматично да изстрелва периодични светкавици без да се налага да натискате никакъв бутон. По този начин много по-бързо се придвижвате от място на място и вероятността да изпуснете нетретирани участъци е много по-малка. Този режим е подходящ за по-големи и равни участъци като например крака или ръце.

Philips Lumea разполага и с друг режим, предназначен да се използва по по-малки и деликатни области, например по линията на бикините и лицето. При него след поставяне на уреда в близък контакт с кожата, светва индикаторна лампа. Това означава, че уредът е в готовност и при натискане на бутона, той ще изпрати светлинен сигнал.

Фотоепилатор Philips Lumea BRI956 има пет режима на интензивност и сензор за кожата. С него автоматично може да настроите интензивността на светлината спрямо тона на вашата кожа. Ако смятате, че това не е комфортната Ви зона, то тогава бихте могли да го регулирате и ръчно.

За по-голям комфорт и максимална ефективност този модел идва с приставки за тяло, лице, подмишници и слабини. Всяка една от тях е с определена извивка, за да може максимално да влезе в контакт с кожата. А за по-чувствителните зони като лице например е осигурена приставка с допълнителен филтър, който допълнително предпазва нежната кожата от нежелани странични ефекти.

Преди да прибегнете към покупката на фотоепилатор, уверете се че той е подходящ за вас, тъй като уредът не е ефективен при хора с много тъмна кожа или прекалено светли косми.

Можем още много да говорим за позитивите на този модел, затова ако мечтаете за гладка и нежна кожа без нежелано окосмяване до 6 месеца, то тогава този уред е за Вас.

Braun Silk-Expert Pro 3

Виж цената

Braun Silk Expert Pro 3 IPL PL3132 е по-добрата версия на фотоепилатор Silk Expert 3. Той разполага със 300 000 импулса, което гарантира много дълъг живот на лампата. Той е малък и компактен, подходящ за третиране на тяло и лице. В сравнение с много други модели, този е и на много по-достъпна цена.

Braun Silk Expert Pro 3 IPL PL3132 предлага два режима на комфорт. Нормален и нежен режим, който може да се използва от начинаещи потребители. Нежният режим също е отличен избор, ако желаете да отстраните окосмяване по лицето или други чувствителни зони като например бикини линия. Този модел адаптира светлинния сигнал спрямо тона на кожата, като това става автоматично докато плъзгате устройството по кожата си. Brain Silk Expert Pro 3 е устройство, което може да се използва от много хора, но преди да го закупите убедете се че е подходящ точно за вашия тип кожа, както и цвят на косъма като погледнете в указанията на модела.

Уредът разполага с 3 нива на интензивност, приставка за нежни зони и е клинично тестван. Той работи с кабел, което може да се смята като малък недостатък, но пък той е достатъчно дълъг за да не го забележите дори. Имайки в предвид и страхотната цена на която се предлага, то тогава смятаме че напълно си заслужава.

Фотоепилатор Remington i-Light PRO IPL 6500

Виж цената

Когато предлагаме на вашето внимание тези уникални устройства за домашно използване, не бихме искали да игнорираме мъжката част от потребителите. Фотоепилаторите са подходящи както за мъже, така и за жени. Те премахват трайно обезкосмяването без значение от пола на човека. Накратко, те са предназначени за всеки, който иска да изглежда добре, с копринено гладка кожа и без нежелано окосмяване.

Предложението от Remington е точно такова. Една от най-силните му страни е уникалния дизайн. Веднъж вложили в покупката на този уред, без проблем може да го споделите със всеки член на вашето семейство, стига разбира се той да има нужда от това.

В сравнение с предните фотоепилатори от нашия списък, този уред може да осигури едва до 30 000 импулса. Това разбира се се е отразило на крайната му цена. Имайте това в предвид и преценете дали търсите уред, който бихте искали да използвате дълги години или Ви устройва и по-кратък период от време.

Въпреки че животът на лампата е доста кратък, уредът разполага със забележителна технология. Remington i-Light PRO използва технологията ProPulse, която помага за доставяне на концентрирани светлинни енергии до мястото, където те са най-необходими. Уредът разполага и с 3 настройки на интензитета на светлината за по-голям ваш комфорт.

Този фотоепилатор от Remington е подходящ за третиране на цялото тяло, включително и лицето. Той работи единствено на кабел, но поне ще сте сигурни че е под ръка когато Ви потрябва. Според производителите той е напълно безопасен и страшно ефективен. Само след 3 третирания може да очаквате да видите видима разлика в степента на окосмяване.

 Фотоепилатор Silk’n Infinity Premium Smooth

Виж цената

Този модел е уникален в много отношения. Може да му се доверите напълно в борбата с нежеланото окосмяване. Той е елегантен и компактен. Работи бързо и безболезнено като оставя кожата Ви гладка и нежна на допир.

Едно от най-големите предимства на този модел е че може да се използва ефективно от хора с почти всички нюанси кожа, както и цвят на косъма. Поради факта, че този уред подава светлинен сигнал на всеки 1 до 2 секунди, той е и изключително бърз. За около 20 минути бихте могли да третирате цялостно тялото си.

Но предимствата на Silk’n Infinity не спират до тук. Този фотоепилатор осигурява впечатляващите 500 000 импулса, което значи че ако по някаква причина решите да го подновите след години, то това няма да е защото животът на лампата му е свършил.

Този модел работи с една от най-новите и съвременни технологии предлагащи се на пазара. Той комбинира оптична и галванична енергии като това позволява отваряне на порите с цел по-оптимално достигане до корена на косъма ( фоликула). По този начин уредът е много по ефективен и постигането на трайно обезкосмяване става много по-бързо в сравнение с други фотоепилатори.

Той е нежен към вашата кожа, плъзга се плавно и третирането става лесно и безболезнено.

За ваше пълно удобство комплектът включва и електрическа самобръсначка, с която бихте могли да се подготвите преди да започнете третирането с фотоепилатора. Това е основно изискване, тъй като космите трябва да бъдат максимално къси преди третирането, тъй като светлината трябва да се концентрира единствено в корена на косъма.

Фотоепилатор IPL Philips Lumea Advanced SC1994/00

Виж цената

Последното ни предложение идва отново от Philips. Това е един много качествен продукт, който освен това е и на много приемлива цена. Той е създаден съвместно с екип дерматолози, клинично тестван е и безопасен за вашето здраве. Този фотоепилатор ще Ви остави очаровани. Само след няколко процедури ще забележите видима разлика в кожата си. Тя ще е гладка и нежна на допир, а количеството новоизраснали косми ще е все по-малко.

Този модел Philips Lumea има много дълъг живот на лампата. Тя ще Ви осигури 250 000 импулса и 5 настройка за интензивност на светлината. Уредът автоматично ще се настрои спрямо вашия тип кожа и цвят окосмяване, като по- този начин третирането става много по-ефективно. Според проучвания само след 3 третирания, окосмяването по вашето тяло ще намалее до 85%. И това, ако не е резултат!

Моделът работи на кабел и е подходящ за третиране на тяло, крака, интимна област, подмишници и ръце.

Какво представлява фотоепилацията

Интензивната импулсна светлина или на кратко наричана още IPL технология е дълготраен начин за премахване на нежеланото окосмяване по тялото. За разлика от лазерното обезкосмяване, което работи със специфична дължина на вълната, при IPL технологията светкавичният светлинен сигнал,който се изпраща е с множество дължини на вълните. Тази интензивна светлинна енергия прониква в кожата и благодарение на пигментацията на косъма се абсорбира. По този начин светлинната енергия се превръща в топлинна като изгаря космения фоликул и постепенно го разрушава. Много важно правило при тази технология е, че тя работи с живи косми. Това означава, че преди да се извърши фотоепилацията третираната зона трябва да се избръсне. В никакъв случай не трябва да се използва епилатор, тъй като той премахва косъма с корена му, което ще направи метода неефективен.

Колкото по-светла кожа и по-тъмни косми имате, толкова повече светлина се абсорбира, съответно метода е по-ефективен. Тази процедура обаче не е мигновена. За постигане на трайни резултати са нужни повече процедури, които се повтарят през определен период от време. При някои това отнема около 6 процедури, при други около 10-12. Времето за постигане на трайни резултати е строго индивидуално, поради спецификата на всяка кожа и пигментация. Но още след първите 3 третирания, ще забележите резултат.

Подходяща ли е за всеки фотоепилацията

Трябва да отбележим, че IPL технологията не е подходяща за всеки тип кожа и цвят окосмяване. Преди да се впуснете в покупката на подобно устройство, направете проучване дали вашият нюанс кожа и цвят окосмяване са подходящи за третиране с фотоепилатор. Повечето от тези апарати са неподходящи за прекалено тъмни кожи, светли, червени или сиви косми. Информация за това можете да намерите в описанието или спецификацията на всеки предлагат продукт.

Лазерна епилация срещу IPL технология
Лазерите работят със специфична дължина на вълната, тоест третирането се фокусира в конкретна област. От друга страна, IPL технологията има променлива дължина на вълната, която варира между 550 и 950 мм. Това позволява да се подбере най-подходящата вълна за определена област и нюанс на кожа и цвят на косъм.Лазерното обезкосмяване се осъществява като се изпраща лъч с бърза и еднопосочна светлина. Тази процедура би могла да е по-болезнена и също така изгарянията на кожата са много по-възможни отколкото при фотоепилацията. Импулсната светлина е дифузна, което означава че за постигането на траен резултат се изисква по-дълъг период от време отколкото при лазерното епилиране. Лазерните процедури са скъпи и те се извършват единствено от специалисти. IPL обезкосмяването е много по-достъпно, лесно за използване и напълно безопасно.
По какво се различават уредите използвани в домашни условия с тези в професионалните козметични салони

Едно от най-големите предимства на това да притежавате фотоепилатор в домашни условия е разликата в цената. Тази процедура извършена в козметични салони е в пъти по-скъпа и не всеки би могъл да си я позволи. Инвестирайки веднъж в покупката на този уред, Вие може да го използвате години наред когато и където поискате. За сравнение само една или две процедури за обезкосмяване на цяло тяло би могло да Ви струва толкова колкото и цената на един фотоепилатор за домашни условия. А за да редуцирате трайно окосмяването си са Ви нужни от 5 до 10 процедури.

IPL устройствата са по-безопасни от лазерите, за това и те са най-разпространените уреди за обезкосмяване в домашни условия. Апаратите, които се използват в салоните без значение дали са лазери или фотопелатори, са високо професионални уреди. Те са по-силни, имат повече настройки и съответно постигането на по-трайни резултати с тях е по-бързо в сравнение с IPL устройствата за домашни условия.

Колко безопасно е фотоепилирането и какви рискове носи

Ако не сте запознати как работят фотоепилаторите, може би ще се страхувате да ги използвате вкъщи, мислейки си че те могат сериозно да Ви навредят. Бъдете спокойни! Фотоепилирането в домашни условия е сравнително безопасно. Тези уреди са проектирани специално за употреба в домашна обстановка и с ясното съзнание, че ще се използват от хора, които не са специалисти. Поради тази причина те са изработени така, че безопасно и нежно да отстранят нежеланото окосмяване по вашето тяло и да оставят кожата Ви красива и гладка на допир.

Въпреки, че тази технология е много по-безопасна от лазерното епилиране, преди да започнете процедурите за обезкосмяване, трябва да се уверите че сте прочели внимателно упътването приложено в кутията с устройството. Това е изключително важно за да сте сигурни, че ще използвате правилно и безопасно своя уред.

Моментно парене

Тъй като фотоепилаторите работят на база изгаряне на космения фоликул ( корена на косъма), по време на процедурата ще усещате моментно парене на обработвания участък. Това е напълно нормално и не би трябвало да е болезнено. Ако процедурата Ви е отнела по-дълго време и чувствате че уредът се е загрял прекалено и Ви причинява дискомфорт, то тогава може да го изключите докато изстине, след което да завършите процедурата си.

За още по-голямо удобство фотоепилаторите разполагат със настройки на интензивност на светлината. Ако дадена степен Ви причинява болка, бихте могли да намалите интензитета. Не забравяйте обаче, че това ще намали ефективността на уреда, съответно ще удължи времето до постигане на задоволителен резултат.

Фотоепилаторите за домашна употреба премахват от 60-80% от окосмяването в зависимост от типа кожа и количество меланин в космите. След постигане на желания ефект, резултата трае до 6 месеца като през около 8 седмици е желателно да се прави по една процедура за да се поддържа ефекта.

Много от предлаганите модели на пазара са подходящи за третиране на цялото тяло, дори и на най-чувствителните зони. За обезкосмяване на лицето обикновено се използва специална приставка с UV филтър, който предпазва нежната кожа на лицето.

Избегнете алергични реакции

За да избегнете алергични реакции, преди да започнете процедурите е хубаво да направите тест. Това може да стане като третирате малка област на ръката си и изчакате 24 часа, за да видите дали ще се появи някаква реакция.

Препоръчително е и избягване на бенки, лунички, рани и всякакви места по кожата, които биха могли да предизвикат нежелана реакция. Тъй като след фотоепилирането кожата е загрята, тези процедури не се препоръчват през най-топлите летни дни. Ако сте решили да започнете епилиране в домашни условия, то тогава пролетта е идеалния сезон за това.