Трикове и ценни съвети за красив маникюр през лятото

1
168
Добави коментар
clashbade
clashbade

Пътешествията или липсата на време не са повод да оставате без поддържан маникюр. Грижата за ръцете е много важна за запазване на тяхната младост и свежест до достигане на зряла възраст. За целта се постарайте да използвате ръкавици при употребата на препарати в домакинството. Това се отнася и за миенето на съдовете, дори те да са малко и рядко да ви се налага да го правите вместо съдомиялната. По няколко пъти на ден полагайте овлажняващ крем за ръце и кожички. Не пропускайте лактите. Там кожата е груба и също се нуждае от много грижи.

По отношение на ноктите, независимо дали ще използвате обикновен лак или комплект за гел лак, редовната поддръжка е основното, което ще ви снабди с красив маникюр.

Ако на ваше разположение е лампа за печене на ноктите, няма по–добро решение за дълготраен ефект от гел лаковете. Добре е да съобразите цветовете според сезона. Сега е моментът да си позволите ярки коралови нюанси или всички неонови багри, които са неподходящи за останалите периоди от годината. Съчетаването на повече от един, два цвята е актуално отдавна, но все пак съблюдавайте тяхната съвместимост.

Когато решите да си направите гел лак в домашни условия, бъдете внимателни при полагането му, за да се радвате на дълготраен ефект. Основата трябва да покрива целия нокът, включително и ръбчето отпред. Това се отнася и за топ лака, ако искате да не се занимавате с маникюра си поне през следващите две седмици.

Нанасянето на цветовете внимателно и на тънки пластове също допринася за устойчивостта. Дори и да не ви притеснява качеството, видът също няма да е задоволяващ. Едва ли целите това.

Не допускайте израстването на груби кожички. Честото им рязане също не е препоръчително. Колкото повече го правите, толкова по–бързо и по–големи ще стават. Редуцирайте премахването им с употребата на подходящите масла. Те са много подходящи за свиването им до незабележителни размери. Друго тяхно свойство е омекотяването. Подобни трикове ще накарат ръцете ви да изглеждат много нежни. Ако редовно го правите, толкова по-малко нужда ще имат от отстраняване.

Когато правите пауза между лакирането на ноктите, добре е да използвате продукти за специализирана грижа. Ако не се радвате на твърда и равна плочка, снабдете се със заздравител. Ако ноктите ви растат прекалено бавно, употребата на разтвор за ускоряване може и да помогне. При избора на обикновени лакове също използвайте основа. Тя не само подготвя ноктите за добро нанасяне на цвета, но предпазва и от оцветяване.

Подхождайки с внимание към всеки етап ще си осигурите красиви ръце с минимални усилия. Поддръжката не иска много, но дава перфектни резултати.

Ето с какво се поддържа магията на перфектния маникюр – комплект за гел лак от PrettyZone – за всички сезони!