Нов летен кекс, който стана абсолютен хит във всички домакинства

1
106
Добави коментар
albenapet
albenapet

Приготвяне:

30 мин

Готвене: 60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

В сезона на ягодите трябва да приготвите няколко вкусни сладкиши. Най-лесният и бърз вариант за всички поводи е кексът. Всеки има своя собствена рецепта за подпис с ябълки . И ние обичаме да експериментираме с пълнежа.

 Затова и днес ще ви предложим един интересен летен вариант

Омесете пухкаво тесто от разбитите яйца, добавете към него сочна ягода и банан за по-интересен вкус. Комбинацията е просто страхотна. Не пропускайте шанса да сготвите ягодов кекс , защото сезонът на това зрънце  наслада преминава много бързо.

 

Съставки

яйце 5 броя

захар 1 чаша

Ванилова захар 10 g

Пшенично брашно 230 g

Бакпулвер или сода 1 ч.л.

ягоди 200 g

банан 1 бр.

Сол 1 щипка

Пудра захар на вкус

 

Приготвяне:

В дълбока купа разбийте яйцата с миксер на ниска скорост. Когато балончетата започнат да се появяват, добавете солта и ваниловата захар, разбийте още 1-2 минути на висока скорост.

Инжектирайте порция захар в яйчната маса, като продължавате да разбивате, докато масата се удвои.

Изсипете бакпулвера в пресятото брашно. Внимателно разбъркайте брашното в яйчената смес със силиконова шпатула, като разбърквате отдолу нагоре.

Измийте ягодите и отстранете обелките на банана. Нарежете на кръгчета.

Покрийте формата с пергаментова хартия и изсипете тестото. Отгоре сложете ягодите и банана, леко намажете. Печете на 160 градуса за 40–45 минути. Поръсете охладеният кекс с пудра захар.

Красивият плодов кекс е готов! Вижте как бухна само. Кексът е много мек и остава така дори на следващия ден. Определено ще се насладите на този прекрасен летен сладкиш.