Пълнени чушки, които не бях правила досега-Без месо са, а вкусът им е сякаш са с кайма

3
210
Добави коментар
albenapet
albenapet

Приготвяне:

30 мин

Готвене: 60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Пълнените чушки бяха любимото ми лятно ястие в детството. Обаче тогава нямах представа, че може да се готвят и по различен начин!

Пълнени чушки без месо

Има няколко причини, поради които искам да ви посъветвам да се отклоните от обичайната рецепта и да се опитате да приготвите нещо старо по нов начин!

Първо, това ястие е подходящо за всички млади дами, които следват фигурата.

В него няма тлъсто месо, но има здравословно извара и заквасена сметана . Разбира се, можете да готвите такива чушки само с оризов пълнеж, но с извара ще бъде много по-вкусно!

Второ, тази рецепта за пълнени чушки без месо е подходяща за тези, които по някаква причина са изключили месо от диетата си, но не искат да отказват такова любимо ястие.

И това е правилно, защото пиперът е един от онези здравословни летни зеленчуци, които толкова липсват през зимата. Предимствата на прясния пипер са толкова високи, колкото калоричното им съдържание е ниско в сравнение с други продукти. Само 29 калории!

Да приготвим по-скоро това невероятно ястие!

СЪСТАВКИТЕ

6 броя чушки 5 големи моркова 2 глави лук 0,5 с.л. орехи 4 супени лъжици заквасена сметана 2 скилидки чесън 1 китка магданоз 200 г извара 0,5 ч.л. риган 5 г бял пипер 200 г кашкавал

Първо трябва да приготвите чушките. Половинки се използват за тази рецепта, но при желание може да се направи с цели.

 

Измийте чушките, нарежете и отстранете семената. Сложете половинките върху намазнена тава за печене и сложете във фурната за 20 минути. 180 градуса ще са достатъчни.

Междувременно нека приготвим пълнежа. Нарежете лука на ситно, а морковите на едро ренде. Запържете ги поотделно.

За да направите пълнежа, смесете запържения лук и морковите с нарязаните билки, извара, орехи и чесън. Сол, черен пипер и добавете подправки. Вместо извара, можете да вземете полуисварен ориз.

Напълнете половинките чушки с този вкусен пълнеж и намажете отгоре със заквасена сметана. Сложете тавата отново във фурната за 20 минути. Малко преди готвност поръсете с черен пипер и настърган кашкавал.

Ето как да приготвите пълнени чушки без месо ! Повярвайте ми, ще се окаже толкова вкусно, че няма да забележите отсъствието му. Знаете ли някакви вариации по темата за обикновените пълнени чушки? Не забравяйте да споделите с нас!