Топ 10 на най-необичайните манипулации за красота в света

1
204
Добави коментар
maskk
maskk

Обичате ли винаги да сте в течение на най-новите тенденции в красотата?
Derma Expert състави списък с десет причудливи манипулации за красота от цял ​​свят, които определено ще ви изненадат.

 

 

10. Химичен пилинг

Има много истории на ужасите, свързани с химичен пилинг: например за наранявания на кожата. Всъщност това не е така, при условие че не го предприемате сами. Да се ​​направи химически пилинг звучи доста плашещо, но нека разгледаме по-подробно това явление. Как може да помогне такава процедура? Несъмнено по много начини подобрява състоянието на кожата. При химическия пилинг се използва специален разтвор.

Още през 500 г. пр.н.е. древните египтяни ексфолирали кожата си със смес от алабастър, животински масла, сол и мед. В края на 19 век за се използва фенол или карболова киселина, а през четиридесетте години на миналия век лекарите започват да работят със салицилова киселина.

Химическият пилинг причинява контролирани изгаряния на кожата. Но не се плашете от това, в резултат на такъв стрес клетките се подновяват и лицето става по-свежо и по-младо. Пилингите обикновено действат на повърхността или засягат по-дълбоките слоеве на кожата, в зависимост от състава и веществата, използвани за процедурата.

 

 

9. Бирена баня

Именно там е истинският рай за почитателите на тази напитката! Ваната представлява голям резервоар, напълнен с топла минерална вода, хмел, малц и естествени масла. Половинчасовоте къпане в бира отпуска мускулите и има добър ефект върху ставите, почиства порите и подобрява кръвообращението на кожата, обогатявайки я с витамини и минерали от група В.

Такава вана е отличен СПА за тялото, тъй като има голям брой полезни елементи, а хмелът прави кожата по-мека и млада. Също така такава вана има антибактериални ефекти.

 

 

8. Пилинг с охлюви

Слузта от охлюв е друг екзотичен продукт, използван в козметологията за грижа за кожата на лицето. Благодарение на алантоина, присъстващ в тази слуз, вещество с висок регенериращ и подмладяващ ефект, процедурата омекотява сухата кожа, заздравява нейните микроповреждения, а също така премахва повърхностните бръчки. За хората, които не искат да излагат лицето си на мекотели, козметолозите предлагат щадяща алтернатива под формата на крем с екстракт от слуз на охлюв.

Терапията с охлюви е козметична процедура, която подмладява кожата поради слуз, секретирана от козметични охлюви Ахатина. Процедурата е полезна за тези, които искат да се отърват от старчески петна и лунички, лицеви и дълбоки бръчки, увиснала кожа, белези, изгаряния, порязвания и стрии. Терапията с охлюви се препоръчва на хора с акне, тъмни кръгове и торбички под очите.

Терапията с охлюви е показана не само за жени на различна възраст, но и за мъже. Мъжете също често се сблъскват с различни кожни проблеми. В юношеска възраст процедурата може да се извърши от 14-годишна възраст. Препоръчва се и за бременни жени.

 

 

7. Кактус терапия

Мексиканските салони за красота в Акапулко предлагат на дамите древна козметична процедура по рецепта на ацтеки. Това е един вид акупунктура, само ролята на игли в обичайното разбиране на процедурата се изпълнява … от парчета кактуси. Според мексиканските красавици процедурата е доста неприятна, но ефективна.

Преди процедурата специалистите предлагат да се пие малко текила – вид обезболяващо и успокоително средство. След приключване на “терапията с кактус” тялото се залива със сок от агаве, който засилва ефекта и стимулира процеса на подмладяване на кожата.

 

 

 

6. Маски от злато

Не само Египет е известен със салони за красота, които използват скъпоценни материали, за да работят върху кожата и тялото на красивите дами. В Япония чистите златни маски за лице и тяло са много популярни.

Маската за лице със злато е една от най-популярните козметични процедури в луксозните козметични салони, СПА салони и уелнес центрове поради отличния си и бърз ефект. И за това има обяснение – още от древни времена хората забелязват, че златото има благоприятен ефект върху състоянието на кожата, а представители на кралските династии не се отрекоха от тази луксозна процедура.

Маска със злато е чудесно решение за тези, които искат да запазят младостта възможно най-дълго, особено в условия на постоянна липса на сън, преумора на работа и психологически стрес. За щастие днес жените, които са свикнали с висококачествена грижа за външния си вид и салони за красота, могат лесно да закупят най-чистото злато, специално проектирано за маски за лице и за цялото тяло и да го предлагат на своите клиенти. Защо съвременните козметолози, като древни представители на тази професия, предлагат на своите клиенти златни маски:

златните йони в контакт с кожата я зареждат с енергия и стимулират растежа на здрави клетки
златната маска стимулира образуването на колаген и клетки от базалния слой на кожата
има забележимо повдигане и корекция на овала на лицето
изглаждане на тонуса на кожата и изсветляване на възрастовите петна
подобряване на кръвообращението и лимфния поток, поради което процесите на регенерация на увредените епидермални клетки се ускоряват

Златната маска за лицето или за цялото тяло несъмнено е една от най-приятните процедури, която освен козметичния резултат придава и добро настроение.

 

 

5. Перманентен грим на зърната

Тази процедура набира популярност изключително бързо, особено във Великобритания.

С помощта на татуиране или както се нарича още перманентен грим, жените могат да променят формата, контура и цвета на зърната. Днес много салони за красота предлагат такава козметична услуга.

Не сте доволни от външното състояние на гърдите си? Перманентният грим на зърната е един от възможните начини за подобряване на естетическия му вид.

 

 

 

 

4. Масаж на лицето с шамари

Тежък шамар в лицето като начин да се отървете от бръчките се предлага в един от салоните за красота в САЩ. Процедурата се основава на тайните на тайландската акупресура. Поредица от чувствителни удари и изтръпвания в проблемните участъци от кожата подобрява кръвообращението, осигурявайки дълбоко подмладяващ ефект, ефектът от който продължава дълго време.

Известно е, че масажистите, които са в състояние да проведат процедурата професионално, са само десет – и всички са обучени от тайландски гуру, получил тайната на бокс масажа от своята мъдра баба.

 

 

3. Подмладяване с огън

Тези, които се борят с бръчки по лицето може да се възползват от ново изобретение от китайските козметолози, което се нарича “огнен масаж на лицето”. Масажната процедура включва два етапа: козметикът нанася „специален еликсир” върху кожата с кърпа, потопена в спирт и след това подпалва лицето. “Огненият масаж на лицето” стимулира кожата, предотвратява увисване и бръчки. В допълнение към ефекта против стареене, масажът има и терапевтичен ефект, като помага при определени заболявания, например при настинка.

Освен всичко друго, „огненият масаж на лицето“ помага при затлъстяване. Този ефект се постига от факта, че интензивната топлина провокира прилив на адреналин, което от своя страна променя химичното състояние на организма. Такава реакция ускорява метаболизма. Козметиците, които практикуват „огнен масаж на лицето“, гарантират безопасността на тази процедура. Всички специалисти са обучени. По време на тази процедура не може да има изгаряния, тъй като преди палежа кожата се загрява със “специален еликсир”.

 

 

2. Дяволски устни

В света на козметологията се появи нова тенденция – момичетата не само увеличават устните си, но и променят формата си до вълнообразна. Тази опция за модификация се нарича „медуза“, „октопод устни“ или „дяволски устни“.

В мрежата има много слухове. Някои казват, че дяволските устни или устните на октопод са процедура, по време на която в устните се вкарва филър, за да се създаде вълнообразен ефект и на двете устни. Въпреки че според пластичните хирурзи и описанията на действието на филърите е нереалистично да се постигне такъв ефект с помощта на инжекции.

Филърите могат не само да добавят обем към устните, но не и да променят естествената си форма.

 

 

 

1. Змийски масаж

За първи път масажът с влечуги се е появил в спа център в Израел и оттогава никога не е престанал да шокира впечатляващи клиенти. Но предимствата на змийския масаж надвишават страха от влечуги: тази процедура е подходяща за хора, склонни към чести физически натоварвания, главоболие, хронична умора, депресия и неврози. Лечебният ефект се постига благодарение на плавните движения на змиите по кожата: тя дълбоко отпуска, успокоява, облекчава болките в мускулите, възстановява сърдечната честота. Инструментът е особен, но ефективен и няма противопоказания, с изключение на враждебност към преките участници в масажа.

Змийският масаж е популярен сред индийските красавици. Не всяко момиче ще прави такива жертви в името на красотата. Но смелите дами признават, че след тази процедура можете да се сбогувате с хроничната умора и да придобиете енергичност. Вярно е, че няма толкова много фенове на този масаж – в края на краищата тази процедура се извършва не от една, а от шест змии!

 

Всяка жена иска да изглежда привлекателна, но въпросът е какво сте готови да направите за собствената си красота?

Беше ли полезно? Оценете ни!

Топ 10 на най-необичайните манипулации за красота в света
Обичате ли винаги да сте в течение на най-новите тенденции в красотата? Derma Expert състави списък с десет причудливи манипулации за красота от цял ​​свят, които определено ще ви изненадат.     10. Химичен пилинг Има много истории на ужасите, свързани с химичен пилинг: например за наранявания на кожата. Всъщност това не е така, при […]

5
1
5
2

Славина Дончева

Славина Дончева е завършила Медицински Колеж, Козметология, Медицинска Козметика, Връзки с обществеността, Здравен Мениджмънт и има 9 годишен опит като управител на най-голямото градско спа в България до 2013 г.

От 9 години е управляващ собственик на верига от салони за красота „Дерма Експерт“ и преподавател в собствена школа за красота. Притежава изключителен опит в управлението на салони, спа центрове, маркетинг и реклама и организиране на различни обучителни събития.