Как да осигурим професионално почистване на санитарното помещение у дома

2
182
Добави коментар
clashbade
clashbade

Как да осигурим професионално почистване на санитарното помещение у дома

Банята е единственото място в една къща, което непрекъснато се мокри. Някой може и да си мисли, че неспирният поток течаща вода би трябвало да е достатъчен, за да поддържа чистотата в това помещение… Уви, истината е съвсем друга! Стичането на вода, примесена с всякакви измиващи продукти (сапун, шампоан, душ-гел), може да е пагубно за красивия вид на плочките и приятния аромат. Всичко това води до негативни последици, които се задълбочават, ако не отстраните причинителя.

 

До какво води влагата

 

Постоянната влажност може да е убийствена. Това е абсолютно достатъчна предпоставка за образуване на свръхкондензация, плесени и мухъл. Понякога не е толкова лесно да поддържате свежо и чисто помещение при наличието на горепосочените три състояния. 

 

Омръзнало ли ви е от почернели фуги, замъглено огледало и неприятни миризми? Никой не ги обича. Тук ще разгледаме няколко начина за справяне с неприятните последици от влагата в банята.

 

Достатъчно добра циркулация на въздуха

 

Това е едно от важните условия за предотвратяване на образуването на мръсотия. Колкото по–сухо поддържате помещението, толкова по–малки шансове за развитие имат плесените. Как да го постигнем?

 

Един от задължителните уреди в помещението е вентилаторът. Неговият капацитет трябва да е съобразен с размерите на банята. Колкото по–голям е дебитът, толкова по–успешно ще циркулира въздухът. Това няма да позволи натрупването и отлагането на неприятната влага.

 

Ако имате външен излаз от помещението, добре е да предвидите наличието и на отварящ се прозорец. Тук често пъти съображенията са свързани със сигурността, но и малко прозорче би улеснило работата на вентилатора. Двете в синхрон ще позволят изсъхване за минути. Това е достатъчно за предотвратяване почерняването на фугите и всички останали повърхности.

 

 

Понякога е трудно да подходим с професионални резултати. Бързаме да свършим куп неща и никога не остава достатъчно време, за да се погрижим подобаващо за банята. Набързо преди къпане или сутрин преди работа не е достатъчно. Отделен въпрос е колко често вдишваме отровните препарати. И ако изберем леки и щадящи, до колко ще е ефективен крайният резултат.

 

Ако не желаете да използвате редовно услугите на професионалисти, то ще ви се наложи да се потрудите. Наложително е след полагане на препарата (по възможност интензивен), да изчакате около 20 минути. Неговото действие не е незабавно. Наслагването на мухъл и мръсотия има нужда от разтваряне преди да преминете към изплакване. Без търкане също няма да се справите.

 

Заредете се с предпазни средства и търпение и смело атакувайте. Свежестта в банята си заслужава, особено ако я използвате за релакс и отмора.