Защо да изберем многократна маска за лице

2
155
Добави коментар
clashbade
clashbade

Маските за лице се превърнаха в обичайно средство за защита от вируси. Все по-рядко срещаме хора, които са без тях, независимо дали са привърженици на задължителните мерки или се бунтуват срещу тях.

За съжаление необходимостта от тяхното носене не е приятна за никого, но пък целта оправдава този дискомфорт, или може би е просто въпрос на навик. Вероятно няма семейство, което да не разполага с пълно чекмедже набор от разнообразни предпазни маски.

Какво всъщност е предимството на многократните такива пред тези за еднократна употреба.

Материалът, от който са изработени маските за многократно ползване, е пропусклив на въздух, но задържащ вирусните частици от външната страна. Важно условие за успешно използване е редовното изпиране на маската. Добре е това да става с помощта на антибактериален сапун и гореща вода.

Евтино или скъпо

Използването на защитни маски за лице със сменяем филтър може да се отрази благоприятно на и без това усложнения семеен бюджет. Купуването на няколко от тях решава въпроса за цялото семейство. Редовното изпиране не бива да се пренебрегва, ако искате да запазите здравето си и това на вашите близки.

Често допускани грешки при употребата им

Друго условие, на което трябва да обърнете внимание, е тяхното съхранение. Решавате, че на разходка в пустия парк не ви е необходима, но посещението на магазина е друга работа. Поставяте задължителната маска за лице и си пазарувате спокойно. Какво се случва след излизането ви от там? Бързате да я свалите от лицето и я прибирате в джоба. Дори не се замисляте дали не контактувате с външната й страна. 

За да сте сигурни, че ограничавате до минимум досега до вируси и бактерии, съхранявайте вече използваната маска в отделно пликче до нейното изпиране. Това ви гарантира, че няма да разпространявате нежелани замърсявания по дрехите или в чантата с личните ви вещи.

Същото се отнася и за ръкавиците, ако употребявате такива. Не забравяйте, че те са за еднократно ползване и е хубаво да ги изхвърлите веднага след отстраняване от ръцете. Винаги носете в себе си антибактериален гел. Той няма нужда от изплакване и не оставя следи след нанасяне, но за сметка на това гарантира унищожаването на почти 100% от наличните микроби и бактерии.

Не пренебрегвайте ролята на нито един елемент от разнообразните начини за предпазване. Не бъдете нехайни. Подхождайки отговорно към въпроса, предпазвате не само себе си, но и околните. Няма как да ограничим всичките си контакти, но можем да се контролираме по времето, в което се случват.

Post Views:
16

Continue Reading