Отпушване на тоалетни

1
156
Добави коментар
petq_0
petq_0

Отпушване на тоалетни

Отпушване на тоалетна от професионалист

Запушената тоалетна несъмнено е един от най-неприятните проблеми, с който много хора са се сблъсквали, и с който често не могат да се справят сами. Ако традиционните методи не са работили, имате повтаряши се проблеми със запушена тоалетна или ако има изпуснат предмет, причиняващ запушването, трябва да потърсите помощ от специалист. Ако имате нужда от отпушване на тоалетна свържете се с нас денонощно на тел.0887 44 98 97

Има няколко неща, които подсказват, че вашата тоалетна е запушена:

Бавно изтичане
По-високото налягане в канализационните тръби пречи на водата да се оттича по нормален начин. Ако вашата тоалетна се оттича бавно, това е сигурен знак, че е запушена.
Неприятна миризма
Канализационната инсталация е изградена така, че да предотвратява нахлуването на канализационни газове и миризми в сградите. Когато налягането се повиши, обаче, тези миризми започват да се усещат и това още един признак за запушен канал.
Водата изобщо не се оттича
Ако при пускане на водата тя изобщо не се оттича и направо излиза от тоалетната, то това вече е знак за сериозно запушване, което трябва незабавно да се отстрани.

Отпушване на тоалетна – как да се справим сами?

Всички сме изпадали в ситуацията да измием съдовете след вечера и да забележим, че мивката се оттича по-бавно, отколкото обикновено или изобщо не се оттича. Това означава, че някъде по канала са се натрупали мазнини или отпадъци и това води до запушване. Ние сме напълно оборудвани да се справим с проблеми като тези, но въпреки това предлагаме няколко начина за отпушване на канал в домашни условия.

Отпушване на тоалетна със сода и оцет
Сместа от сода и оцет за хляб може да почиства тръбите, както и да премахва остатъците от сапун, което го прави широко приложимо почистващо средство. Първо, изсипете половин чаша сода за хляб в тоалетната си чиния и след това налейте половин чаша бял оцет отгоре. Изсипете между два и три литра топла вода, за да създадете мощно, естествено почистващо средство. Затворете капака на тоалетната и оставете да действа 30 минути. Накрая измийте хубаво тоалетната, за да премахнете всички остатъци.
Отпушване на тоалетна с гореща вода
Това е най-лесният начин за отстраняване на проблема, когато става въпрос за частично запушени тоалетни. Нивото на водата в тоалетната Ви чиния ще трябва да е ниско, затова трябва да изгребете излишната вода, ако има такава. След това изсипете до три литра топла или гореща вода в тоалетната. Налягането и топлината от гореща вода помагат при по леко запушване, като в същото време разтварят продуктите, водещи до запушване, като мазнини или хранителни отпадъци.
Отпушване на тоалетна със сода каустик
Първо се уверете, че очите и ръцете ви са защитени, тъй като содата каустик е изключително вредна, ако попадне върху кожата или в очите Ви. След това изсипете сода каустик в тоалетната чиния, оставете за около две минути, или колкото е посочено на опаковката. След това измийте внимателно с гореща вода и почистете хубаво тоалетната.