Отпушване на канали София

1
171
Добави коментар
petq_0
petq_0

Отпушване на канали София

Отпушване на канал от професионалист

Запушеният канал е много сериозен проблем, с който в повечето случаи не можете да се справите сами. Ако забележите признаци на запушване във Вашата канализация, незабавно потърсете професионална помощ, тъй като това ще Ви предпази от последващи по-сериозни проблеми. Ние сме фирма, специализирана в дейностите по отпушване на канализация. Разполагаме с професионално оборудване и добре обучени експерти, които могат да разрешат всеки Ваш проблем, независимо по кое време на денонощието се обадите.

Отпушване на канали – как да се справим сами?

Всички сме изпадали в ситуацията да измием съдовете след вечера и да забележим, че мивката се оттича по-бавно, отколкото обикновено или изобщо не се оттича. Това означава, че някъде по канала са се натрупали мазнини или отпадъци и това води до запушване. Ние сме напълно оборудвани да се справим с проблеми като тези, но въпреки това предлагаме няколко начина за отпушване на канал в домашни условия.

Отпушване със сода и оцет
Една от най-популярните и ефективни естествени препарати за отпушване на канали. Смесвате 1/3 от чаша сода за хляб с 1/3 от чаша оцет и изсипвате сместа директно в мивката. Оставете да престои един час, а за най-добър ефект-цяла нощ. Накрая изплакнете обилно с вода.
Отпушване с вряща вода
Един от най-старите трикова за отпушване на канал, ефективен при не много сериозно запушване. Сложете в тенджера вода и изчакайте да заври. След това бавно и внимателно изсипете в канализацията. Това е най-бързият и лесен начин за отпушване на канал на мивката, но трябва да бъдете много внимателни, когато го прилагате при полипропиленови тръби.
Почистване на сифона
Това е малко по-сложен начин за отпушване на мивка, които изисква повече сръчност. Поставете празна кофа под мивката, в която ще се събере водата и отпадъците, след като махнете сифона. Използвайте ключ, с който да разкачите сифона и го извадете от тръбата на канализацията. Изсипете всичко в кофата, почистете тръбата на канала и измийте хубаво сифона преди да го поставите отново. Ще се изненадате колко мръсотия и отпадъци се натрупват в самия сифон, но след като го почистите старателно е много вероятно да сте се справили със запушването.
Отпушване със сол и сода за хляб
Още един евтин и ефективен начин за отпушване на канал. Просто смесете половин чаша сол с половин чаша сода за хляб и я изсипете в запушения канал. Оставете да подейства 10-20 минути и след това изсипете вряла вода. Тези три съставки, които всеки има в кухненския си шкаф, ще предизвикат реакция, която трябва да разтвори всички натрупани отпадъци.
Отпушване с препарати
Ако всички изброени по-горе методи не дават резултат, може да прибегнете до употребата на препарати за отпушване на канали, които действат по-агресивно на запушената канализация. За съжаление те не винаги дават очаквания резултат, а са в пъти по-скъпи от естествените продукти.